Politika & Kriminal

Izgleda da se Bandić dogovorio s Tiskom; u podne ćemo znati je li uspio naplatiti skoro sva potraživanja

Iz grada su najavili konferenciju na kojoj će govoriti o detaljima sporazuma

Iz Grada Zagreba najavili su kako će se danas u podne u zgradi Gradske uprave u Zagrebu održati konferencija za novinare na kojoj će zagrebački gradonačelnik govoriti o postignutom dogovoru o nastavku suradnje Zagreba, Tiska i Agrokora.

Kako piše u pozivu, uz predstavnike Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga, Agrokora, Tiska i predstavnika sindikata Tiska, na konferenciji će biti i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i Vladin izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško.

“Na konferenciji će se javnost informirati o postizanju dogovora o nastavku suradnje između Grada Zagreba, Tiska i Agrokora, s ciljem stabilizacije poslovanja Tiska i očuvanja radnih mjesta”, piše u pozivu koji je jutros stigao iz Grada.

Vidaković kaže da neće podržati isplatu

Prema ranijim medijskim napisima, sporazumom bi Tisak i Agrokor Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu trebali isplatiti oko 70 milijuna kuna potraživanja, čime bi se oni gotovo u cijelosti naplatili. Predstavnica dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Agrokora, prokuristica Marica Vidaković, jučer je za Index rekla kako neće podržati ovu isplatu gotovo cjelokupnih potraživanja.

Bandić je ranije rekao kako će isplatom potraživanja biti spašeno 3500 radnih mjesta u Tisku, a Vidaković tvrdi kako je to “naopaka teza”. ZET, inače, zbog neisplaćenih potraživanja svoje karte više ne prodaje na kioscima Tiska, a navodno je zaprijetio i otkazivanjem koncesija. Vidaković kaže kako “zakon vrijedi za sve pa i za gospodina Bandića i da on “ne može prijetiti i i otkazivat ništa”.

Nastavite čitati