Izgleda da su kamere uhvatile svjetske lidere kako tračaju Trumpa. Trudeau se posebno dobro zabavljao

Razgovor u Buckinghamskoj palači snimile su kamere kanadske televizije

ZADNJA IZMJENA: pro 4, 2019
Foto: screenshot Twitter

Jučer je počeo NATO summit u Londonu, a nakon formalnosti svjetski vođe uputili su se u Buckinghamsku palaču na druženje. Predsjednik SAD-a Donald Trump bio je glavna tema razgovora ili se barem tako čini. Naime, televizija Canadian Broadcasting Corporation (CBC) na Twitteru je objavila video na kojem kanadski ministar Justin Trudeau izgleda kao da s ekipom trača predsjednika SAD-a, piše Mashable.

Mikrofon na kameri uspio je uhvatiti dijelove razgovora, ali kako neki nisu baš najjasniji, ne može se točno iščitati kontekst njihovog razgovora. Ipak, po onome što se čuje, čini se da se zaista malo rugaju Trumpu. Naravno, Twitter korisnici i Trumpovi protivnici ovo su jedva dočekali, a posebno ih zabavlja Trudeauova ležernost, naime, čovjek fino drži pivicu i podbada.

Zabavlja ih Trumpov ispad

Osim Trudeaua, u razgovoru je sudjelovao i britanski premijer Boris Johnson, francuski predsjednik Emmanuel Macron, nizozemski premijer Mark Rutte, a pojavila se i britanska princeza Anne. Po svemu što se čuje, čini se da su komentirali Trumpovu presicu, koju je održao ranije tog dana i na kojoj je prozivao kanadske i francuske vođe.

“Jesi li zato kasnio”, Johnson je pitao Macrona, a Trudeau se ubacio: “Kasni zbog 40-minutne nenajavljene press konferencije”. Nakon toga teško je razaznati što govore, ali u jednom trenutku mikrofon je ponovo snimio kanadskog premijera koji govori: “Vidjelo se kako su njegovom timu čeljusti pale do poda.”Macron i princeza Anne također su se pridružili ćaskanju, ali ne čuje se što su govorili.

Sukob Trumpa i Macrona

Podsjećamo, Donald Trump u utorak je održao sastanke s mnogim svjetskim vođama, među kojima je bio i Macron, a snimke njihovog susreta pomalo je neugodno gledati. Predsjednik SAD-a prilično je izravno napao Macrona, cijeli sastanak prošao je u napetom tonu zbog neslaganja u vezi Sirije i financiranja organizacije. Francuski predsjednik njemu, pak, nije ostao dužan pa je ocijenio da je savez osnovan 1949. u stanju “moždane smrti“.

Trump je tu izjavu nazvao “veoma uvredljivom” i dodao kako je to “veoma, veoma zločesta izjava upućena 28 zemalja”. Rekao je da je jako iznenađen time što je Emmanuel Macron rekao i da je to jako opasno za Francusku jer “NATO nikome ne treba toliko koliko je potreban Francuskoj”.

Željka Orešković
Telegram autor
1139 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program