Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

RAT U UKRAJINI

Ruski stručnjak u programu uživo nazdravio financijskom slomu: 'Drago tržište, počivaj u miru'

Kaže da će vjerojatno raditi kao Djed Mraz

FOTO: Twitter

Ruski kanal na YouTubeu koji se bavi investicijama, RBC, jučer je imao posebni program o razvoju situacije na ruskom tržištu i sankcije zapada. “Trgovanje na novi način” bila je tema emisije u koju je pozvan ekonomist i osnivač investicijskog kluba SOYUZniki koji se bavi trgovanjem dionicama, Aleksander Butmanov.

Butmanov je pozdravio voditeljicu programa, Elinu Tikhonovu rekavši da je neće pozdraviti riječima ‘dobar dan’, jer dan nije dobar. TJournal prenosi kako ga je ona na to pitala hoće li se, s obzirom na stanje na tržištu, on zadržati u ovom poslu.

Butmanov je odgovorio da će se vjerojatno početi ponovno oblačiti kao Djed Mraz i tako zarađivati. To je, tvrdi, radio i prije 25 godina, prije ulaska u financijski sektor. Potom je dohvatio bocu i uz osmijeh rekavši da će njome nazdraviti za smrt tržišta.

‘Drago tržište, počivaj u miru’

Objasnio je da tako pozdravlja Sergeja Usičenka, koji je prije 13 godina također nazdravio za slom tržišta. “Drago tržište, bilo si nam blisko, zanimljivo. Počivaj u miru, dragi druže”, rekao je i potegao iz boce.

Voditeljica programa u čudu ga je gledala i rekla tek da neće komentirati taj njegov performans u stilu ‘flash moba’. Emisija se nastavila, a Aleksandar je još 20-ak minuta govorio o tržištu čijoj je pogibiji nazdravio.