Politika & Kriminal

Izgledno je da će nastati problem i oko sljedeće plaće za Uljanik. Ministar kaže da nemaju novac

Horvat se danas sastao s predsjednikom uprave Uljanika, županom i članovima sindikata

FOTO: screenshot

Izgledno je kako bi moglo doći do problema i s isplatom plaće za rujan radnicima brodogradilišta Uljanik, potvrdio je maloprije ministar gospodarstva Darko Horvat.

“Mi s aspekta Vlade nemamo osiguranu plaću za deveti mjesec. Postoji blaga perspektiva, ona nije jasna, i ja sam vrlo korektno i radnicima i sindikatima iznio tu situaciju”, rekao je Horvat koji se u Rijeci sastao s predsjednikom uprave Uljanika Giannijem Rossandom, primorsko-goranskim županom Zlatkom Komadinom i članovima tri sindikata 3. maja koje je također dio Uljanika.

Nova inačica programa restrukturiranja

Ministar je rekao i kako se radi na novoj inačici programa restrukturiranja koja bi sutra trebala doći u Ministarstvo gospodarstva.

“Mi ćemo, nakon što nam sutra nova inačica dođe na program ministarstva, s kolegama Ministarstva financija napraviti kratku analizu i, bude li potrebe, usuglasiti eventualne nedostatke koji će se pojaviti i riješiti to s izrađivačem, upravom i strateškim partnerima”, kazao je Horvat.

Dodao je i da će Ministarstvo nakon toga donijeti odluku je li program u skladu sa svim uputama Europske komisije. Ako se ustanovi da je, poslat će ga u Bruxelles.

Vlada će napraviti sve da do stečaja ne dođe

Na upit je li Uljanik pred stečajem, Horvat je kazao kako će Vlada napraviti sve da do tog scenarija ne dođe. Isto je ponovio i župan Komadina koji je kazao kako “dok god postoji nada za opstojnost brodogradnje nitko nema pravo odustati, a pogotovo ne država”.

Predstavnici radnika su poručili kako zasad ne misle ponovno izići na ulice. “Novac u ovom momentu nije problem, samo se treba naći model da bude najbezbolnije što se tiče Vlade i svih nas”, poručuju.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu