Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Izlaze detalji o vozaču koji je gazio ljude na božićnoj paradi u SAD-u: dva dana ranije pušten je iz zatvora

Platio je 1000 dolara jamčevine i izašao, a čini se da se u masu zaletio dok je bježao od drugog zločina

FOTO: N1

Izlaze detalji o muškarcu koji se jučer automobilom zaletio u okupljene na božićnoj paradi u Waukeshi u američkoj saveznoj državi Wisconsin. Daily Mail javlja da je crvenog Forda vozio 39-godišnji Darrell Brooks Jr. koji je 19. studenog izašao iz zatvora uz jamčevinu.

Tamo je završio zbog optužbi za nanošenje tjelesne povrede, neprimjereno ponašanje, opiranje uhićenju i nepoštovanje uvjetne kazne. Da bi izašao iz pritvora platio je 1000 dolara jamčevine.

Sve ove optužbe stavljaju mu se na teret zbog incidenta do kojeg je došlo 2. studenog. Detalji o događaju nisu poznati, zna se tek da mu je nakon toga zabranjen kontakt s jednom ženom. Sudski spisi pokazuju da je optužen 5. studenog, a jamčevinu je platio 11. studenog. Nakon što je sve provedeno kroz sustav, 19. studenog, Brooks Jr. je izašao iz zatvora.

Policija još nije potvrdila motiv napada

Motiv jučerašnjeg napada još nije potvrđen, ali Daily Mail javlja, pozivajući se na izvore iz policije, kako je moguće da se u masu zaletio dok je bježao nakon napada nožem do kojeg je došlo nešto ranije.

Brooksov kazneni dosje proteže se do 1999. godine i uključuje niz kaznenih djela i prekršaja. Daily Mail dodaje i da nije jasno zašto mu je jamčevina određena na samo 1000 dolara kad je bio optužen za dva prekršaja, a kršenje uvjetne je bilo jedan od njih.

Inače, javljaju i da je Brooks amaterski reper iz Milwaukeeja koji živi oko 30 kilometara od mjesta događaja. Tamo živi u predgrađu, a na ulicama snima reperske snimke.