Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Jahta na kojoj je bilo 11 osoba zabila se u kavez ribogojilišta kod Dugog otoka. U potpalublje počelo prodirati more

Lučka kapetanija Zadar nije primijetila onečišćenje morskog okoliša

FOTO: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su izvijestili o novoj morskoj prometnoj nesreći u blizini Dugog otoka. Motorna jahta je noćas, u 00.17 sati dobila dojavu da je motorna jahta uradila u kavez ribogojilišta.

Lučka kapetanija Zadar krenula je u akciju spašavanja plovila i posade 18 metara duge motorne jahte imena Morning Light, koja plovi pod zastavom Rumunjske. Na brodu je bilo 11 osoba, a nitko od njih nije ozlijeđen.

Kako je izviješteno iz ministarstva, jahta je udarom na ogradu kaveza ribogojilišta u Iškom kanalu zadobila oštećenja trupa, kroz koje je more curilo u potpalublje. Jahta se potom nasukala na mjestu nesreće.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske

Brodolomci stigli u Zadar

Zadarska Lučka kapetanija evakuirala je 9 od 11 osoba koje su se nalazile na brodu, budući da su voditelj i jedan član posade svojevoljno ostali na jahti privremeno nadzirati oštećenje na trupu.

Lučka kapetanija je pregledala oštećenja nasukane jahte, pa nisu uočili nikakvo onečišćenje mora. Devet brodolomaca prevezeno je u Zadar u 3.30 sati ujutro.

Očevid provode službenici Lučke kapetanije Zadar, a vlasniku jahte je naloženo organizirati odsukavanje i tegalj, u najkraćem vremenskom roku.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više