Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Jako nezgodno za premijera. Plenković nazvao Bulja šarlatanom, Bulj odgovorio da samo sluša Plenkovićevog savjetnika Lauca

Prenio je status u kojem Lauc tvrdi da maske imaju vrlo mali učinak

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj danas je poslijepodne uzvratio na prozivke premijera Andreja Plenkovića, koji ga je na sjednici Vlade kritizirao zbog odluke o ukidanju nošenja maski u školama i prozvao za šarlatanstvo. Govoreći o Buljevoj odluci, Plenković je na sjednici kazao kako je riječ o “šarlatanstvu gradonačelnika Sinja da djeca ne trebaju nositi maske u sinjskim školama”.

“Naravno da su ne samo ravnatelji škola u Sinji to odbili, a odbit će i Stožer Splitsko-dalmatinske županije, a i Nacionalni će ako treba djelovati. Mi moramo reagirati i usprotiviti se takvim pojavama i koje remete funkcioniranje škola, drugu djecu i roditelje”, kazao je danas Plenković i pozvao ministra Božinovića da, ako treba, reagira i osigura sigurnost i rad škola.

Bulj se pozvao na Lauca

Bulj mu je uzvratio objavom na Facebooku u kojoj se pozvao na člana vladinog Znanstvenog savjeta Gordana Lauca. “Zašto stožeraši nalažu obvezno nošenje maski u školama iako struka kaže da maske imaju vrlo mali učinak na širenje pandemije?”, pitao je Bulj pa potom iskopirao Laucov status u kojem stoji baš ta tvrdnja.

“Ako želite nešto poduzeti, pišite ravnatelju škole, gradonačelniku ili općinskom načelniku i tražite da vam pojasne zašto oni osobno prisiljavaju vaše dijete da nosi masku kada to niti na koji način ne pridonosi zdravlju ili školovanju djeteta, ometa normalnu nastavu i komunikaciju među djecom i s nastavnikom, a na dinamiku epidemije ima iznimno mali utjecaj. Ravnatelji i gradonačelnici / općinski načelnici imaju mogućnost ukinuti maske u školama, a ako inzistiraju na maskama, moraju vam objasniti zašto to rade”, stoji između ostalog u Laucovoj objavi u kojoj se poziva roditelje i da ne provode agresivne akcije koje će štetiti djeci.

Nakon Laucovih navoda, koje je zalijepio na svoj Facebook profil s poveznicom, Bulj je poveo raspravu u kojoj postavlja pitanje svojim pratiteljima i prijateljima o potrebi nošenja maski u školama.

ZAŠTO STOŽERAŠI NALAŽU OBVEZNO NOŠENJE MASKI U ŠKOLAMA IAKO STRUKA KAŽE DA MASKE IMAJU VRLO MALI UČINAK NA ŠIRENJE…

Posted by Miro Bulj on Thursday, September 16, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više