Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Jako zanimljivo. Jandroković kaže da sigurno neće glasati za ljevicu, za Škoru izbjegao odgovor

Naravno da neću govoriti niti je pristojno govoriti za koga ću glasovati, ali da ću izaći na izbore i da neću zaokružiti ljevicu, to mogu reći

Predsjednik Sabora, Gordan Jandroković, danas je komentirao aktualna zbivanja. Osvrnuo se na nabavku borbenih zrakoplova, jučerašnji sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem te kampanju za drugi krug lokalnih izbora.

O sastanku s predsjednikom Milanovićem kazao je kako se radi o povjerljivim podacima i da ne može komentirati što se tamo govorilo. “Očekujem da će Vlada uskoro predstaviti tu odluku. Ima puno dobrih stvari o kojima bih govorio, ali nažalost, ne mogu. Molio bih vas da sačekate, jer nisam u poziciji, s obzirom na to da sam u Vijeću za obranu, išta govoriti”, rekao je Jandroković u prijenosu N1 televizije.

‘Mi smo na razini 2017. godine’

Objasnio je i kako je izgledao sastanak. “Bilo je profesionalno, napravili smo ono što se od nas očekivalo i to je to. Suradnja je obveza svih nas. Kad su u pitanju naše ustavne i zakonske obveze naravno da moramo surađivati, to činimo profesionalno i to je za sada dovoljno”, izjavio je Jandroković.

U nastavku intervjua na red su došli i izbori. “Drugi krug je nova utakmica, svi koji smo u politici, znamo da nosi određene rizike. HDZ ulazi kao favorit u drugi krug, postoje sredine gdje ćemo se dodatno koncentrirati, očekujem da ćemo obraniti veliku većinu i županija i gradova i općina gdje smo bili na vlasti i u najmanju ruku ponoviti rezultat iz 2017. godine. Vidim da postoje špekulacije jesmo li pobijedili ili nismo. Kada se zbroje svi podaci, mi smo otprilike na rezultatu od 2017.”, rekao je Jandroković.

‘Nije pristojno reći za koga ću glasati’

Reporterka N1 televizije Katarina Brečić upitala ga je i za koga će on glasati. “Moja je obaveza izići na izbore. Mogu reći da sasvim sigurno neću, nikad nisam i neću podržavati one koji podržavaju lijeve političke opcije. Rekao sam da ću izići i neću podržati ljevicu. Naravno da neću govoriti niti je pristojno govoriti za koga ću glasovati, ali da ću izaći na izbore i da neću zaokružiti kandidata ljevice, to mogu reći”, rekao je Jandroković.

Katarina Brečić na to je postavila logično pitanje – znači li to da će glasasti za Škoru? Jandroković je izbjegao direktan odgovor i kazao: “Ako neću zaokružiti lijevu opciju, onda postoje još dvije opcije”.

Jandroković je komentirao i slučaj Dijane Zadravec. Na pitanje šteti li ona HDZ-u odgovorio je potvrdno. “Da, šteti. Njeno ponašanje nanosi štetu stranci”, rekao je Jandroković. Na pitanje treba li stranka pokrenuti postupak protiv nje, Jandroković je rekao da će to odlučivati nadležna tijela.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više