Politika & Kriminal

Janaf je upravo poništio natječaj za koji je najpovoljniju ponudu dao poduzetnik Petek

U pitanju je posao na terminalu Omišalj vrijedan oko 20 milijuna kuna

Nakon što je VG Vodoopskrba raskinula ugovor za pročistač vrijedan gotovo 150 milijuna kuna s tvrtkom Kreše Peteka osumnjičenog u aferi Janaf, jedan posao s Petekovom firmom poništio je i sam Janaf.

Prije nekoliko trenutaka potvrđeno je da su poništili javno nadmetanje za drugu fazu Projekta modernizacije sustava automatskog gašenja i hlađenja postojećih spremnika nafte i derivata na Terminalu Omišalj.

Mito od dva milijuna?

Riječ je jednom od poslova na koji se s najpovoljnijom ponudom javio Elektrocentar Petek. Petekova ponuda bila iznosila je 19.298.171,81 kuna, dok je druga firma koja se javila na natječaj, INEL-MONTAŽA d.o.o. dala ponudu u vrijednosti od 21.4911.220 kuna. Nova uprava Janafa iskoristila je pravo da poništi ovo javno nadmetanje.

Što će biti s drugim poslom?

“Učinjeno je to bez ikakve odgovornosti za troškove i štetu ponuditeljima”, uvjeravaju iz Janafa.

Petek je pod istragom jer se sumnja da je s donedavnim predsjednikom uprave Janafa Draganom Kovačevićem dogovorio dva posla vrijedna ukupno 40 milijuna kuna. USKOK tvrdi da je za pogodovanje na tim javnim natječajima Petek platio nešto manje od dva milijuna kuna mita.

Nastavite čitati