Politika & Kriminal

Jandroković je, pomalo ljutito, Škoru nazvao političkim patuljkom zbog njegovih izjava o HDZ-u i Tuđmanu

'Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara', ljutio se Jandroković

03.07.2019., Zagreb - Dolazak celnika HDZ-a u srediste stranke na sastanak uzeg Predsjednistva HDZ-a oko aktualnih zbivanja na kojem ce se razgovarati o ministru Lovri Kuscevicu i o koalicijskom partneru HNS-u. Gordan Jandrokovic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas su položili zajednički vijenac na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana u povodu 20. obljetnice njegove smrti. Pritom su dali izjave za medije, a posebno se istaknuo Jandroković, koji je iskoristio priliku da se obračuna s Miroslavom Škorom.

Na pitanje je li HDZ izdao Franju Tuđmana, kako je Škoro kazao prije dva dana, Jandroković je odgovorio prilično oštro, mada nije imenom spomenuo predsjedničkog kandidata. „To su ružne podvale nedostojne tih protukandidata, to su ljudi koji nikada u suštinu nisu razumjeli Tuđmanovu doktrinu. Danas to izgovaraju i čine to isključivo iz pokušaja političkih probitaka. Hrvatski narod prepoznat će tko su pravi nositelji Tuđmanovih ideja”, kazao je Jandroković, prenosi N1. Dodao je da je HDZ stranka Franje Tuđmana koja uvijek provodi njegovu doktrinu.

Djelo preveliko za patuljke

„Razumijemo njegov nauk, razumijemo sveobuhvatnost njegovih politika. Mnogi bi danas uzeli od Franje Tuđmana samo što im odgovara. Njegovo djelo toliko je veliko i preveliko za ove patuljke politike koji od toga pokušavaju profitirati”, rekao je Jandroković nakon polaganja vijenca na grobu Franje Tuđmana, piše N1.

Miroslav Škoro je u nedjelju održao veliki predizborni skup u Lisinskom, na kojem je oštro napao premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i aktualnu predsjednicu. Kazao je da Tuđmanov i sadašnji HDZ nemaju nikakvih dodirnih točaka osim istoga naziva. Rekao je i da premijer i aktualna predsjednica nemaju snage za promjene ali imaju snage reći da je Škoro izdao HDZ.

„Ne, ne i ne. HDZ i Franju Tuđmana izdao je Andrej Plenković”, odlučno je izjavio Škoro, koji je potom glasače HDZ-a pozvao da se okrenu njemu. „Glas za Grabar-Kitarović je i glas za Plenkovića”, poručio im je.

Nastavite čitati