Politika & Kriminal

Jandroković očajan zbog puno amandmana na proračun: 'Ako je po amandmanu 2 minute, 475 puta dva je 950 minuta. To su sati i sati...'

kaže da je na prijedlog Državnog proračuna za 2022. stiglo 475 amandmana

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković objavio je u četvrtak da je na prijedlog Državnog proračuna za 2022. stigao veliki broj amandmana, njih 475, zbog čega će sjednice Sabora idućeg tjedan početi već u ponedjeljak. Sabor će o amandmanima raspravljati u ponedjeljak i utorak, dok će se o proračunu za 2022. godinu glasati u srijedu, najavio je.

„Ako je po amandmanu dvije minute, 475 puta dva je 950 minuta, to su sati i sati pa ćemo i ponedjeljak i utorak posvetiti amandmanima”, kazao je Jandroković na početku današnje saborske sjednice.

Oporba proračun smatra nerealnim

Saborski zastupnici jučer su cijeli dan raspravljali o proračunu i dok oporba smatra da je nerealan te da u uvjetima pandemije koronavirusa ne može biti ostvariv, vladajući ističu suprotno. Prijedlogom Državnog proračuna za 2022. godinu predviđaju se prihodi od 164,5 milijardi i rashodi od 173,8 milijardi kuna te deficit proračuna opće države od 12 milijardi ili 2,6 posto BDP-a.

Za idući četvrtak Jandroković je najavio raspravu o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu