Jandroković policiji prijavio da su mu prijetili smrću nakon što je najavio da će tužiti Bernardića

Kulminacija je to političkog prepucavanja oko pozdrava 'Za dom spremni'

ZADNJA IZMJENA: svi 4, 2020
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković primio je prijetnje smrću koje je prijavio policiji, doznaje RTL. Nakon što je najavio da će tužiti predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji ga je nazvao “rektalnim alpinistom”, Jandrokoviću su prijetnje napisane u komentarima na jedan internetski članak.

Kulminacija je to događaja od 1. svibnja kada je predsjednik RH Zoran Milanović napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima. Tamo su se u službenom protokolu pojavili ljudi odjeveni u majice s grbom HOS-a koji sadrži i pozdrav “Za dom spremni”.

Bernardićeve uvrede na Jandrokovićev račun

Kako vrh vlasti, po Bernardićevom mišljenju, nije osudio isticanje tog pozdrava, šef SDP-a opleo je po predsjedniku Sabora nazvavši ga više puta “rektalnim alpinistom” i “njonjom”.

Jandroković je nakon toga najavio tužbu protiv Bernardića zbog klevete jer mu je, smatra, povrijedio čast i ugled.

Što piše u prijetnjama Jandrokoviću?

Nastavak je uslijedio kroz prijetnje Jandrokoviću. Naime, jedan komentator napisao je da ga treba ubiti, kao i ‘europlenkovića’.

“Njonjo ako ti je do časti i ugleda samo samoubojstvom možeš steći mrvice toga”, stoji u komentaru nakon kojeg slijedi i poziv na likvidaciju šefa Sabora.

“Tu HDZ-ovu životinju treba usmrtiti! Majku ti njonjovsku, tebe treba likvidirati da te nema! Ne služi čemu sem da bude meta za metak, da iskrvari zajedno sa zločinačkom politikom koju služi”, piše u komentaru koji je upućen Jandrokoviću.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1970 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program