Politika & Kriminal

Jandroković se baš opustio. Proveo je televiziju po Saboru i na kraju počeo pjevati Dražena Zečića

Neobično gostovanje šefa Sabora na Novoj TV

FOTO: Screenshot Dnevnik.hr

Dosadašnji i novi predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković danas je Saborom proveo reportera Nove TV, Mislava Bagu. Bago je došao doznati kako će izgledati konstituirajuća sjednica zakazana za iduću srijedu u okolnostima rastućeg broja zaraženih koronavirusom. Jedna od protuepidemijskih mjera zahtijeva i da zastupnici sjede na odgovarajućoj udaljenosti, pa su Jandroković i Bago razmotrili kako bi to trebalo izgledati.

Bago i Jandroković opušteno pričaju, razgledavaju sabornicu računajući koliko će zastupnika sjediti u galeriji a koliko u susjednoj prostorijici, i čavrljaju o tome tko će od dužnosnika biti pozvan na sjednicu.

Baš su ugodni i dobre volje

Tako, među ostalim pričaju o tome tko će od zastupnika koji nisu ušli u ovaj saziv najviše nedostajati Jandrokoviću. Bago predsjednika Sabora zeza da će mu sigurno nedostajati ljudi poput Marasa ili Pernara, čije je fizičko izbacivanje naređivao vodeći sjednice tijekom protekle četiri godine. „S nekima sam imao vrlo živahne rasprave, nekada je to bilo i malo grubo. Idu svojim putem, ali možda će mi ponekada zafaliti“, kaže Jandroković.

U drugom trenutku Bago konstatira da će konstituirajuća sjednica ostati upamćena po tome što Jandroković sam sebi predaje mandat. „Malo je nespretno. Sam sebe ću prozvati da dam prisegu, što je malo nespretno, ali nemam kuda“, veselo uzvraća Jandroković. Ili, kada ga Bago pita kako će prepoznati zastupnike ispod maski, Jandroković uz osmjeh odgovara: “Gledat ću ih u oči”.

Vrhunac ipak dolazi na kraju: portreti svih predsjednika Sabora vise negdje u zgradi, pa će svoj dobiti i Jandroković. S obzirom na to da je ponovno izabran za tu funkciju, Bago ga pita bi li mogao dobiti dva portreta, na što Jandroković odgovara pjevajući svoju verziju starog hita Dražena Zečića: “Nitko nema dva portreta, pa nemam ni ja…”. Snimku možete pogledati na stranicama portala Nove TV.

Nastavite čitati