Jared Kushner obratio se javnosti nakon svjedočenja pred Senatom; kaže da su svi njegovi potezi ‘bili ispravni’

Tijekom predsjedničke kampanje imao je četiri susreta s Rusima

ZADNJA IZMJENA: srp 24, 2017
Foto: AFP

Jared Kushner, zet i savjetnik američkog predsjednika Donalda Trumpa, rekao je kako je na današnjem saslušanju predočio svoje dokaze koji pokazuju da su svi njegovi potezi u vrijeme predsjedničke kampanje i preuzimanja vlasti “bili ispravni”. Izjavu je dao ispred Bijele kuće. Prije toga je razgovarao sa službenicima senatskog Odbora za obavještajna pitanja i odgovarao na pitanja članova gornjeg doma Kongresa.

“Nisam surađivao s Rusijom i ne znam nikoga tko je to u kampanji učinio. Nije bilo nikakvih neprimjerenih kontakata”, rekao je Kushner. Kaže da je na zatvorenom saslušanju sve informacije iznio transparentno. U izjavi ispred Bijele kuće, Kushner je ustvari sažeo sadržaj priopćenja, koje sadrži 11 stranica, i koje je objavljeno prije početka današnjeg svjedočenja.

Novi početak odnosa s Rusijom

U tom priopćenju piše kako se Kushner nije oslanjao na ruski novac prilikom financiranja svojih poslovnih aktivnosti. Ponovio je i kako se ne sjeća telefonskih razgovora s ruskim ambasadorom u SAD-u, Sergejem Kisljakom, kako nije pronašao zapise tih razgovora i da sumnja da su se dogodili. Kushner je također izjavio kako je na susretu s Kisljakom izrazio želju da SAD imaju novi početak s Rusijom.

U priopćenju stoji da je tijekom predsjedničke kampanje imao oko četiri susreta s ruskim dužnosnicima. Ponovio je da je sastanak s ruskom odvjetnicom Natalijom Veselnickajom u lipnju 2016. godine bio gubitak vremena. Tijekom sastanka je, kako kaže, asistentu slao poruke u kojima je apelirao da smisli način kako da ga izvuče sa sastanka.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
540 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program