Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Javili su se iz Podravke i pokušali pojasniti zašto je premijerova slika završila na Vegeti

Tvrde da je riječ o promotivnom proizvodu koji se dijelio u sklopu kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete

Nakon što je jučer objavljeno kako je premijer Andrej Plenković, prilikom posjeta Podravki, dobio primjerak Vegete sa svojim likom na staklenci, danas su se oglasili iz te kompanije kako bi pojasnili o čemu se konkretno radi.

Tako su potvrdili da je Plenković prilikom posjeta Podravci u kolovozu 2019. od tadašnjeg predsjednika Uprave Marina Pucara dobio na dar izdanje Vegete sa svojom fotografijom, i to, kako kažu, kao simboličnu gestu povodom 60. obljetnice tog izvoznog proizvoda.

Dar kao sastavni dio promotivne kampanje

A upravo 60. obljetnica Vegete, pojašnjavaju pritom, bila je razlog zbog kojeg se premijerov lik uopće našao na staklenci proizvoda koju inače krasi kuhar s francuskim brčićima. “U sklopu kreativnog koncepta za potrebe promotivne kampanje povodom obilježavanja 60. godišnjice Vegete, kreativni tim Podravke i agencija Bruketa&Žinić&Gray osmislili su mogućnost tiska posebnih izdanja Vegete s personaliziranim printom različitih ljudi”, navode iz Podravke te dodaju kako je u skladu s tim premijer dobio svoj primjerak Vegete.

I poručuju da nije bio jedini. Naime, isti promotivni proizvod s personaliziranom fotografijom te je godine, u sklopu slavljeničke kampanje, uručen i drugim gostima i poslovnim partnerima Podravke. Inače, fotografija Vegete s likom premijera objavljena je u korporativnim novinama Podravke.

Vegetu je, podsjetimo, 1959. stvorio Podravkin tim pod vodstvom prof. Zlate Bartl. Zovu je Podravkino sipko zlato jer je upravo Vegeta najzaslužnija za strelovit razvoj kompanije.