Politika & Kriminal

Jedan je HGSS-ovac u akciji spašavanja ozlijeđenu Njemicu (koja je iste težine kao i on) na leđima nosio sat vremena

Na istoj planinarskoj stazi na Lošinju dogodile su se dvije nesreće

FOTO: novinar/HGSS

Na istoj planinarskoj stazi na Lošinju, u srijedu došlo je do dvije nesreće, a pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) su oba puta intervenirali, objavljeno je na stranicama HGSS-a.

Prva nesreća dogodila se oko 20:00 kada je mlađa njemačka državljanka ozlijedila nogu. Član HGSS-a bio je svjedok nesreće te je odmah pristupio spašavanju, a stanica Rijeka i Ispostava na Lošinju stavljeni su u pripravnost. Spašavatelj je unesrećenu djevojku, koja je jednake težine kao i on, na leđima nosio sat vremena i sretno je spustio do prometnice gdje su brigu o njoj preuzeli njeni prijatelji.

Nova nesreća na istoj stazi

Druga akcija spašavanja HGSS-a
Akcija spašavanja HGSS-a prtscr/HGSS

Sretan ishod situacije svih je obradovao i taman kada je napetost popustila, te proglašen prekid pripravnosti za ostatak spašavatelja, dogodila se nova nesreća. Na istoj stazi samo na još većoj udaljenosti, još jedna djevojka iz iste skupine doživjela je nezgodu. Opet se radilo o ozljedi noge ali težoj od prethodne. I naravno, već je bila noć.

Odlučeno je da se ovoga puta uputi spasilački tim iz Lošinja. Šesteročlanu ekipu spašavatelja činili su članovi HGSS stanice Rijeka ispostave Lošinj, pojačani s gorskim spašavateljima koji se nalaze na godišnjem odmoru na otoku a spremno su se stavili na raspolaganje.

Pristup unesrećenoj trajao je oko 30 minuta. Bilo je potrebno savladati oko 2 km udaljenosti ali i 400 metara visinske razlike. Nakon što je unesrećena zbrinuta krenuo je transport nizbrdo. Kao transportno sredstvo korišten je mariner. Pola sata iza ponoći unesrećena je u Nerezinama predana na danju skrb ekipi Zavoda za hitnu medicinu PGŽ.

Nastavite čitati