Politika & Kriminal

Jedna turistička agencija iz Čakovca prevarila je desetak osnovnih škola, učenicima propali maturalci i izleti

Škole su podnijele kaznenu prijavu, a vlasnik agencije je u inozemstvu

02.04.2014., Pula - Sredjoskolci iz Njemacke i Austrije, koji su na maturalnom putovanju, u  setnji gradom. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Učenici iz desetak osnovnih škola iz cijele Hrvatske ostali su gotovo doslovno na cesti nakon što turistička agencija Express Tours iz Čakovca nije uplatila novac prijevoznicima i hotelima, javlja HRT.

Naime, škole su raspisale javne natječaje i odabrale spornu agenciju za organizaciju maturalnih putovanja i organiziranja škola u prirodi, a ona ih je, kako se čini, sve prevarila.

Škole podnijele kaznenu prijavu

Kako doznaje HRT, škole su danas podnijele kaznenu prijavu. Policija počinje kriminalističku obradu, a neslužbeno se doznaje da je vlasnik agencije Tihomir Kokolek izvan Hrvatske.

Četrdeset učenika i četiri učiteljice riječke Osnovne škole “Gelsi”, koji su u organizaciji agencije došla na višednevni izlet u Čakovec, nemalo su se iznenadili kad su vidjeli da su prevareni te da im je uplaćeno samo jedno noćenje. Hotel je besplatno ugostio djecu još jednu noć, a Grad Rijeka osigurao autobus za povratak kući. Ravnateljica škole Glorija Tijan ponašanje agencije drži skandaloznim, no najvažnije je da su svi učenici dobro i da će stići kućama poslijepodne.

Slučaj je komentirao riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

“Najjeftinija ponuda nije i najpovoljnija. Postupak vlasnika agencije je izrazito neodgovoran. Troškove autobusa Autotroleja kojim će se djeca prevesti natrag u Rijeku snosit će Grad. Pokušat ćemo se naplatiti od Agencije, iako ako je prestala postojati, sumnjam da će to biti moguće”, rekao je.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu