Jedna udruga pisala je novinarki Z1 televizije kako bi trebala pokrivati SDP; teško je prepričati, možda najbolje da sami pročitate

Hrvatsko društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava traži da pomogne Bernardiću

ZADNJA IZMJENA: sij. 15, 2018
Foto: PIXSELL

Iz Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava poslali su neobično pismo urednici i voditeljici Z1 televizije Hani Tabaković.

Zasmetalo im je što se, kako pišu, priklonila “petparačkim kadrovima poznatog neradnika i sijača mržnje Zorana Milanovića i njemu sklonih novinarki i novinara”, a protiv predsjednika SDP-a Davora Bernardića kojega opisuju kao “visokoobrazovanog, marljivog, pristojnog i moralno neukaljanog”.

Kažu kako su joj spremni oprostiti

Pismo, koje je SDP-ov Bojan Glavašević objavljeno na Twitteru, potpisuje predsjednica društva Nada Balen. U njemu navodi kako su spremni oprostiti gospođici Tabaković koja je “visokoobrazovana, empatična, topla, elokventa i prelijepa novinarka koja uživa njihove simpatije”, ako je ubuduće spremna prikloniti se sadašnjem vodstvu SDP-a.

“Društvo Vam je to, međutim, spremno oprostiti ako svojom pameću, ljepotom i autoritetom gospodinu Bernardiću, prof. dr. sc. Ivi Josipoviću i gospodi Stjepanu Mesiću i Kreši Beljaku ubuduće počnete pomagati u njihovu hvalevrijednom zajedničkom nastojanju da se nakon katastrofalnog mandata Zorana Milanovića SDP kao stožerna politička stranka socijaldemokratske opcije što prije konsolidira”, pišu.

Član Društva bio i Milanovićev otac

Gospođa Balen svoj poziv novinarki Tabaković završava jednom malom napomenom, da njeno društvo nije “svrstano ni ideološkopolitički, ni stranački”, nego se zalaže isključivo za zaštitu i promicanje univerzalnih vrijenosti što kada je o politici riječ, po njihovom viđenju, znači “za što veći ugled i utjecaj visokoobrazovanih, dokazano marljivih, pristojnih i morlano neukaljanih ljudi na čelu svih naših političkih stranaka”.

Iako o Hrvatskom društvo za zaštitu i promicanje ljudskih prava nije poznato previše informacija, jedan detalj je prilično zanimljiv. Naime, još prošle godine, kako su tvrdili iz društva, jedan od njihovih istaknutijih članova bio je Stipe Milanović, otac bivšeg premijera i šefa SDP-a Zorana Milanovića, kojeg u dopisu napadaju.