Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Jeziva poruka o silovanju srpskih žena i djece sad se pojavila i u Splitu; kod škole u kojoj se glasuje

Ondje je na asfaltu netko ispisao istu uvredljivu i prijeteću poruku

FOTO: Novosti

Nije dugo prošlo od kada su zagrebački navijači na Kustošiji razvukli degutantan transparent ‘Jebat ćemo srpske žene i djecu’, da bi se u Hrvatskoj ponovila ista stvar.

Identičan grafit ovaj put se pojavio na asfaltu, na splitskom Kmanu. Portalu Novosti javio se čitatelj koji je grafit snimio i za koji kaže da se nalazi stotinjak metara od Osnovne škole Kman-Kocunar, koja je danas jedno od biračkih mjesta u Splitu.

Natpis u Splitu Novosti

Slučaj u Zagrebu

Telegram je 12. lipnja pisao o incidentu na zagrebačkoj Kustošiji, kad su Dinamovi navijači razvukli transparent s istim napisom, te HOS-ovim zastavama.

Dan nakon što je slučaj u Zagrebu prijavljen, policija je izvijestila kako je dovršila kriminalističko istraživanje, te da su za transparent odgovorna šestorica navijača u starosti od 19 do 22 godine. Prijavljeni su zbog kaznenog djela “javnog poticanja na nasilje i mržnju”. S njima u društvu je bilo još osoba, međutim njihov identitet nije utvrđen.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više