Politika & Kriminal

Još jedna poznata glumica izašla u medije: 'Lečić me silovao kad sam imala 18 godina, ugasio je moju mladost'

Novi moment velikog seks skandala u Srbiji

Merima Isaković, jedna od najvećih mladih glumačkih zvijezda Jugoslavije, nakon 43 godine odlučila je progovoriti o tome kako ju je seksualno zlostavljao glumac Branislav Lečić. Govoreći za Nedeljnik istaknula je kako osjeća moralnu obavezu da podijeli svoje iskustvo “u nadi da će moja ispovijest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja…”

“Osjećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspio uništiti moj život, ugasiti moju mladost, da me kao tama proguta”, navela je Isaković, koju je Lečić zlostavljao u vrijeme kada je bila studentica glume. Isaković je nakon brojnih optužbi za zlostavljanje na račun Lečića ranije za Serbian Times kazala kako je to ponašanje njoj poznato, a sada je opisala i što joj se dogodilo.

‘Bilo mi je 18 godina…’

“Bilo mi je 18 godina. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. Ne pokušavaj vrištati. Nitko te neće čuti. Oborio me na pod. Osjećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te Bože! Ako uspije umrijet ću noćas. Uživa u mom strahu. Osjećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše…”, dio je njenog svjedočenja koje je objavio Nedeljnik.

“‘Opraštam ti’, rekla sam mu tada, prije četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi nanio. Mnogostruku bol. Ako ikada čujem da si ikome nanio sličnu bol, svima ću reći što se dogodilo”, njene su riječi koje mu je izrekla tada, a sada dodaje kako o svemu progovara jer kaže: “Ja sam svoju riječ održala. Branislav Lečić izgleda nije”.

Merima Isaković danas živi u Australiji i radi kao klinički psiholog i neuropsiholog. Nekad je, pak, bila velika nada jugoslavenske kinematografije, a poznata je po ulozi u filmu “Jovana Lukina” iz 1979.

Štajnfeld prva progovorila

Podsjetimo, Lečića je prva za silovanje optužila glumica Danijela Štajnfeld, koja je za Insajder ispričala da ju je Lečić jedne večeri automobilom odveo na nepoznato mjesto i silovao. Lečić, pak, niječe optužbe.

“Volio bih se obratiti mojoj kolegici, ženi, Danijeli Štajnfeld. Danijela, ako sam te ikad, u bilo kom trenutku, potezu, misli, slučajnoj gesti, namjernoj gesti, uvrijedio, povrijedio, ponizio… Ako sam bilo koju ženu uvrijedio na takav način da je stekla utisak da sam nekulturan, agresivac, predator, onda se duboko ispričavam i tebi, Danijela, i svakoj ženi koja se osjetila ugroženom, podcijenjenom”, rekao je u videu koji je snimio prije nekoliko tjedana.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu