Politika & Kriminal

Još nema dogovora s predstavnicima veledrogerija, ministri odjurili na Vladu: 'Nastavak je iza 17 sati'

Prekinuti su razgovori oko podmirivanja duga prema veledrogerijama

Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Predstavnici veledrogerija sastali su se danas u Ministarstvu zdravstva s ministrima Zdravkom Marićem i Vilijem Berošem, kako bi dogovorili daljnji nastavak plaćanje dugova bolnica i ljekarni za lijekove. Riječ je o šest i pol milijardi kuna duga zbog kojih su veledrogerije krajem ožujka prestale bolnice opskrbljivati lijekovima.

No, nešto prije 15 sati sastanak je prekinut zbog zasjedanja Vlade, a dogovor kako su novinare izvijestili iz HUP-a nije postignut. Naime, kako je sjednica Vlade počinjala u 15 sati, ministri su odjerili onamo kako bi stigli, a pred novinare je stala predsjednica HUP-ove Koordinacije veledrogerija Diana Percač koja je kazala kako će se sastanak nastaviti iza 17 sati.

A gdje zapinje?

“Želimo naći zadovoljavajuće rješenje, ali u tome još nismo uspjeli. Razgovarali smo o perspektivi. Molim vas za strpljenje”, kazala je, no nije željela otkriti jesu li iz Vlade danas veledrogerijama nešto ponudili i ako da što konkretno.

Na pitanje gdje zapinje, Percač je kazala kako je godina nepredvidiva, posebno zbog korone pa je nepredvidiva i situacija s proračunom. Doada je i kako su sve poteškoće u zdravstvu povezane pa da situacija nije jednostavna i da razgovori zbog toga druže traju.

Podsjetimo, Vlada je dosad kao požarnu mjeru veledrogerijama uplatila 980 milijuna kuna.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu