Jučer su brojni američki restorani i dućani bili zatvoreni, u znak prosvjeda protiv Trumpove antiimigracijske politike

Bili su zatvoreni i McDonald'sovi restorani, ali nije potvrđeno zašto

ZADNJA IZMJENA: velj. 17, 2017
Foto: AFP

Stotine restorana, kafića i dućana u brojnim američkim gradovima, kao što su New York, San Francisco, Chicago, Los Angeles i Boston, u četvrtak su bili zatvoreni. Na taj su se način pridružili prosvjedu pod nazivom “Dan bez imigranata” kojim Amerikanci pokazuju svoje protivljenje Trumpovoj uredbi o zabrani ulaska imigrantima, ali i odluci o gradnji zida s Meksikom.

Vlasnici raznih privatnih biznisa odlučili su kako jedan dan neće sudjelovati u američkoj ekonomiji. Zatvoreni su i brojni McDonald’s ovi restorani diljem zemlje. The Independent piše kako još uvijek nije potvrđeno da se svjetski lanac brze hrane pridružio prosvjedu. Postoji mogućnost da su restorani bili zatvoreni jer se zbog prosvjeda brojni radnici nisu pojavili na poslu.

Nejasne poruke na vratima McDonald’sa

Brojni fanovi McDonald’s na Twitteru su objavili fotografije obavijesti koje su pronašli na ulazima u restoranima. Na jednom dućanu stoji obavijest u kojoj piše kako zbog prosvjeda restoran ne raspolaže s dovoljno osoblja pa se hrana može naručivati isključivo na Drive Thru prozoru.

//platform.twitter.com/widgets.js

Robert Melos iz New Jerseya na Facebooku je napisao kako je bio uzrujan kada je shvatio da McDonald’s ne radi. “Onda sam shvatio zbog čega je restoran zatvoren. Sada podržavam sve što se protivi Trumpu i njegovoj sorti”, napisao je Melos.

Odluke loše utječu na svakodnevni život

Predsjednik Technomica, američke firme koja se bavi istraživanjem i konzaltingom u prehrambenoj industriji, Darren Tristano izjavio je kako je cilj ovog prosvjeda pokazati koliko loša politika prema imigrantima može utjecati na svakodnevni život Amerikanaca.

“Mislim da bi McDonald’su svakako bilo pametnije da zatvori restorane, nego da oni rade s nedovoljnim brojem zaposlenika. Kupci će možda u početku biti nezadovoljni, ali ubrzo će shvatiti pod kojim okolnostima su restorani zatvoreni”, zaključio je Tristano.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
541 članak Više o autoru