Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Juričan bocka Bandića i zbog oldtimera: 'Prijavio je da vrijedi 10.500 kuna, platio ga je 40 tisuća'

Aktivist tvrdi da Bandić nije prijavio ni točan model Mercedesa

05.02.2020., Zagreb - U Umjetnickom paviljonu otvorena je izlozba "Zagreb grad umjetnica". Gradonacelnik Milan Bandic.
 Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Redatelj i aktivist Dario Juričan ponovo je na Facebooku prozvao svojeg omiljenog neprijatelja, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. U kratkoj objavi Juričan podsjeća na Bandićev oldtimer, Mercedes iz 1955. godine, kojim se bavilo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

„Rezač je godinama prijavljivao da je vrijednost auta 10.500 kn, da bi sada isplivalo da ga je kupio po cijeni od 40.000 kn, i da nije u Zagrebu, nego u Grudama. Mljac!“, navodi Juričan, koji Bandića zove nadimkom Rezač etiketa. Prema Juričanovim saznanjima, problem nije samo u vrijednosti, nego i u točnom modelu auta koji je zagrebački gradonačelnik prijavio.

„Majstor je prijavio Mercedes 180 (tip) M54 (model), god. proizvodnje 1955. kojeg Hrvatski oldtimer savez ne može identificirati. Najvjerojatnije je riječ o modelu Mercedes 180 Ponton iz 1955.“, objašnjava Juričan.

Misteriozni oldtimeri

Na kraju objave Juričan podsjeća na epizodu zbog koje često proziva Bandića: „Svakako treba napomenuti kada je SIPA svojedobno bila u pretresu Rezačeve garaže u Grudama nije nađen niti jedan automobil“, piše Juričan uz emotikon koji namiguje.

Snimajući dokumentarni film o Milanu Bandiću, redatelj je svojevremeno posjetio gradić Grude u BiH, gdje je zagrebački gradonačelnik, po Juričanovim tvrdnjama, držao nekoliko skupocjenih odltimera. Automobile nije pronašao, ali čuo je da su oni odvezeni prije nego što je posjed pretražila SIPA, bosanskohercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu.

Juričan od tada često spominje vrijedne automobile kada izaziva Bandića. “Kasnije si tu skrivao oldtajmere u garaži koju si, zlu ne trebalo, opremio s dvije kamere, a skupe oldtajmere na vrijeme sakrio od bosanske sigurnosne agencije SIPA”, naveo je u jednom ranijem javnom obraćanju gradonačelniku.

KAMO JE NESTAL REZAČEV MERCEDES? ;)Povjerenstvo za sukob interesa bavilo se misterioznim Mercedesom iz Rezačeve…

Posted by Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemira on Thursday, February 11, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više