Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Nakon što je registrirao žig HDZ-a, Juričan tvrdi da mu ga HDZ sad želi oteti: 'Njihova odvjetnica me traži 2375 kuna'

Juričanu je Zavod za intelektualno vlasništvo odobrio registraciju pečata HDZ

03.12.2019., Zagreb - Dario Jurican predao je u Saboru Drzavnom izbornom povjerenstvu kandidaturu za predsjednicke izbore. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Redatelj Dario Juričan jutros je objavio da mu Hrvatska demokratska zajednica želi, kako kaže, oteti žig HDZ-a za koji je u kolovozu ove godine podnio prijavu za registraciju Hrvatskom zavodu za intelektualno vlasništvo.

Juričan ističe da je svoj zahtjev za registraciju pečata Zavodu podnio nakon provjera u registrima u kojima je stajalo da je žigu HDZ-a na dan njegovog podnošenja zahtjeva 1. kolovoza 2021. istekla registracija. Navodi i da je u Hrvatski glasnik intelektualnog vlasništva informaciju o njegovoj registraciji objavio 3. rujna, a da mu je nakon toga stigao prigovor iz vladajuće stranke.

Traže ga i naknadu troškova

“Nakon toga mi stiže prigovor HDZ-a kojim mi se želi oteti žig HDZ-a. Prvo su mi oteli ime, sad žele i žig”, navodi Juričan podsjećajući na oduzimanje imena Milan Bandić zbog čega je kritizirao aktualnog ministra Malenicu. Navodi i da je HDZ-ova odvjetnica Albina Dlačić od njega zbog pečata tražila naknadu troškova od 2375,00 kuna.

“Tužno je to što HDZ nakon svih krađa nema para pa se želi otet Romu. Odvjetnica Dlačić neutemeljeno žica naknadu troškova čime su meni, direktoru ugledne tvrtke Milan Bandić usluge protuusluge jdoo, izazvane duševne boli u vrijednosti 2376,00 koje zahtijevam da mi budu plaćene s naznakom: Isprika za neutemeljeno žicanje i nadoknada duševnih boli. Račun će biti ispostavljen po primitku uplate”, poručio je na kraju Juričan.

HDZ MI OTIMA ŽIG HDZ-A!S neba mi se javilo i reklo: ti prvi hrvatski Rome moraš postati vlasnik HDZ-a. I tako sam ja…

Posted by Gradonačelnik svemira on Tuesday, December 21, 2021

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu