Politika & Kriminal

Juričan je objavio još jedno pismo, sada se okomio na HDZ-ovca koji obnaša hrpetinu funkcija u Zagrebu: 'Ti si nadvepar'

Redatelj predviđa da će HDZ-ovac glasati za ulazak Tedija Lušetića u Upravno vijeće Zagreb filma

03.12.2019., Zagreb - Dario Jurican predao je u Saboru Drzavnom izbornom povjerenstvu kandidaturu za predsjednicke izbore. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Aktivist i redatelj Dario Juričan jutros je objavio još jedno pismo u kojem otkriva svoja saznanja o mutnim poslovima u Gradu Zagrebu. Premda je uobičajena meta Juričanovih objava gradonačelnik Milan Bandić, redatelj se ovoga puta koncentrirao na Kazimira Ilijaša, HDZ-ovog zastupnika u skupštini grada Zagreba i predsjednika kluba vijećnika HDZ-a. Juričan je pismo počeo nabrajajući sve funkcije koje HDZ-ovac trenutno obnaša.

„Prvo Kazimire da ti odmah kažem, ti si nadvepar, jer se samo takav jedan nadvepar može nositi s gomiletinom funkcija koje ti u svom malom životu, skoro kao Stepinac, trpiš za nas u Skupštini i po Zagrebu. Naime,

predsjednik si Odbora za Statut, Poslovnik i propise
član Odbora za kontrolu
član Odbora za mjesnu samoupravu
član Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika
član Školskog odbora Osnovne škole Pavleka Miškine
član Povjerenstva za utvrđivanje prioriteta u sufinanciranju obnove pročelja višestambenih zgrada
član Povjerenstva za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb
član Povjerenstva za ocjenjivanje prijavljenih programa i projekata na javni natječaj za dodjelu financijskih potpora vrhunskom sportu iz proračuna Grada Zagreba
član Gradskog povjerenstva Grada Zagreba za procjenu šteta od prirodnih nepogoda
glavni tajnik Zagrebačkog rukometnog saveza…“, piše Juričan.

Tko je Tedi Lušetić?

Epizoda s lovom na veprove u kojem su sudjelovali glavni državni inspektor Andrija Mikulić i Bandiću blizak građevinar Pave Vukelić očito i dalje inspirira Juričana, koji Ilijaša i u nastavku pisma naziva nadveprom. Špekulira o tome da je Ilijaš partner gradonačelnika Bandića, pa prelazi na stvar: zanima ga odnos Ilijaša i Tedija Lušetića, kojeg naziva „Bandićevim pajdom“.

„Ono što mene zanima kako ćeš, moj Ilija, dignuti ruku na Skupštini kad se u četvrtak bude glasalo da Bandićev pajdo Tedi Lušetić ide za člana Upravnog vijeća Zagreb filma, a još ga čeka i funkcija ravnatelja kazališta Komedija. Lušetić je stara Uskokova mušterija na Županijskom sudu gdje mu se sudi jer je “iskorištavanjem svog službenog položaja i utjecaja posredovao da se ne obavi službena radnja koja bi se morala obaviti…. počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti – trgovanjem utjecajem“, piše Juričan.

Suzbijanje korupcije

HDZ-ovcu redatelj slikovito poručuje kako će njegove navodne veze uskoro biti otkrivene: „Još malo pa će doći izbori, a onda će se morati odgovarati na pitanje s kime si se sve valjao po zagrebačkom blatu, s kime si veselo žirove jeo i ushićeno roktao u partnerstvu. Ti ćeš tada, moj Ilijašu, fufljat i mucat kako nisi znao, pokušat ćeš uvaliti neku analnu pravničku demagogiju o presumpciji djevičanske nevinosti“, piše Juričan, nakon čega citira navodnu izjavu svjedokinje iz optužnice protiv Lušetića koja „opisuje da je iz razgovora na sastancima koji su bili održavani kod V okr. Tedija Lušetića saznala da su već unaprijed poznati pojedini poslovni subjekti koji trebaju odraditi poslove za potrebe ove manifestacije”.

U nastavku pisma čovjek koji bi htio biti Milan Bandić osvrće se na Ilijašev mandat u Povjerenstvu za izradu, provedbu i praćenje programa za suzbijanje korupcije za Grad Zagreb. „Da nisi možda lovio korupciju kao Andrija Mikulić veprove – samo radi epidemiološke potrebe? Ili ste ustanovili da u Zagrebu korupcije nema, pa nemate što suzbijati? Imaš pravo, u gradu toliko lišenom korupcije, nepotizma i pogodovanja takvo je jedno povjerenstvo posve suvišno“, poručuje Juričan.

Bandić sve zna

Redatelj na kraju pisma prognozira da će Ilijaš podržati Lušetića, i to zbog kompromitirajućih sadržaja koje o članovima HDZ-a navodno ima Milan Bandić. „Neka ti, Kazimire, junačka desnica ne zadrhti, digni ruku jako visoko, budi glavni HDZ-ov vepar u četvrtak na Skupštini i klimaj glavom na sve što se Milanu sprdne!

A ja znam, Kazo, da ti nije lako jer Milan drži za jaja cijeli HDZ, ta njegova jadna bilježnica se već sva raskupusala od marljivog unosa ljubavnica, priležnica i uhljebnica koje je morao rješavati za HDZ, a ti bi ga Kazo moj sada otpisao. Neće ići. I zato Kazo moj, visoko u četvrtak svoju ručicu digni za Tedija Lušetića, da još jednom svi vidimo kako si napunio gaće!“, zaključuje Juričan.

ILIJAŠU KAZIMIRE, HOĆEŠ LI SE NA IZBORIMA SJEĆATI LUŠETIĆ TEDIJA?Prvo Kazimire da ti odmah kažem, ti si nadvepar, jer…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Montag, 4. Mai 2020

Nastavite čitati