Politika & Kriminal

Juričan konačno objasnio svoju ulogu oko famoznog sastanka Vukovića i Benčić: 'Priča je za mene završena'

'Nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave.'

01.09.2021., Zagreb - Akcijom "Pratite trag novca" Dario Jurican pokusao je danas ukazati na necinjenje kada je u pitanju netransparentno vlasnistvo medija. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Dario Juričan danas je prvi put javno progovorio o svojoj ulozi u događanjima vezanim uz Zagrebački holding. Pritom je ustvrdio kako je u cijelom procesu imao ulogu medijatora.

Podsjetimo, bivši član Uprave Ante Samodol na svom je blogu nakon smjena u Holdingu Možemo je prozvao za političko kadroviranje, a potom je kazao kako se u cijeli proces umiješao Dario Juričan. Tvrdio je da se Juričan pojavio na sastanku u Holdingu te potom s Nikolom Vukovićem otišao k Sandri Benčić u sjedištu Možemo. Sve se navodno odvijalo prije službenog razrješenja Samodola i Vukovića.

Samodol je tada još naveo da su Benčić i Juričan predlagali Vukoviću da pronađu formulaciju kojom bi se objasnila njihova smjena, te nudili mjesto savjetnika Uprave, što je on odbio. Nakon takvih Samodolovih navoda krenulo je prepucavanje između Benčić i Vukovića. Juričan je šutio. Sve do danas.

Što kaže Juričan?

Juričan je danas potvrdio kako je spornom sastanku 4. listopada doista bio. Pojasnio je kako je u pitanju bila “medijacija među stranama.”. Žao mu je, navodi, što je došlo do medijskog prepucavanja, no on u njemu, ističe, ne namjerava sudjelovati.

“Nisam imao uvid u izbor predsjednika Uprave Zagrebačkog Holdinga bilo kojom radnjom, niti sam imao saznanja tko će biti odabran za predsjednika Uprave. Kao medijatoru među stranama, za mene je ta priča završena njihovim razlazom. Stranama želim puno uspjeha u daljnjem radu za dobrobit Grada Zagreba i u javnom interesu građana”, napisao je Juričan.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković i član Uprave Ante Samodol, koji su na te dužnosti imenovani izravno u lipnju, razriješeni su “zbog otežane suradnje s ostalim članovima Uprave i različitih koncepcija upravljanja Holdingom”. U Upravi su ostala tri člana imenovana na javnom natječaju, a jedan od njih, Ivan Novaković, imenovan je novim predsjednikom Uprave.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu