Juričan, tip koji želi postati Bandić, poslao je pismo gradonačelniku Bandiću. Dan prije nego mu počinje suđenje

Sutra opet počinje suđenje Bandiću, Juričan se jednostavno morao osvrnuti na to

ZADNJA IZMJENA: sij 21, 2020
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Redatelj Dario Juričan napisao je još jedno pismo gradonačelniku Zagreba, Milanu Bandiću. Objavio ga je, naravno, na svom službenom Facebook profilu “Želim biti Milan Bandić predsjednik RH” i to samo dan prije početka suđenja za aferu Agram, odnosno za zlouporabu položaja i ovlasti. Juričan je cijeli svoji program temeljio na korupciji, a novo pismo Bandiću naslovio je: “Voljeni vođo, ne daj da od tebe rade kriminalca”.

“Voljeni vođo, tvoje suđenje iz proceduralnih razloga kreće od početka i ti se sutra moraš uprizorit na Županijskom sudu. Žao mi je što te gnjave. Rade od tebe najvećeg kriminalca! Nadam se da ćeš doći u sudnicu u jednom od onih po mjeri skrojenih odjela što si ih za masne pare dao napraviti u Italiji. Nemoj doći u onom šalu od kašmira, osim ako prije toga nisi na njemu odrezao etiketu. Važno je pazit na detalje, znaš ti to dobro”, krenuo je Juričan.

Podsjetio ga je kako izgleda procedura

“Nisi baš nešto dolazio na suđenje, pa dozvoli da te podsjetim na proceduru. Staviti će te u prvi red, prvog u liniju, ti si, kaže Uskok, il capo di tutti i capi! Nije to mala stvar, da je krimos biti lako bio bi to sva’ko. Do tebe će biti Slobodan Ljubičić Kikaš, ako ne bude naglo bolestan, a do njega Petar Pripuz. Kikaš će s Pripuzom zbijat šale i pošalice, dok ga sutkinja ne opomene, a ti ćeš se jako truditi da ne vidiš Pripuza. Tako je barem bilo prvi put kad si bio na Sudu”, kaže Juričan u nastavku.

Dalje piše kako će Bandića, nakon što ga posjednu, prozvati sutkinja Rahela Valentić i pitati kako se izjašnjava: “Ti ćeš ustati i reći: ‘Nisam kriv!’ U tom trenutku će se u dvorani prolomiti očaj i svi će pomislit kako je ruka pravde opet napala nevinog čovjeka i cijeli grad će briznut u kukanjavu i plač! Kad sjedneš, kroz glavu će ti proći lik i djelo Miroslava Kutle. Znaš ti dobro da je sutkinja Valentić ta po čijoj je jedinoj pravomoćnoj presudi Kutle osuđen i nakon čega je otišao na službeni put u BiH.”

Kako Juričan kaže u pismu voljenom vođi, “treba imati izlaznu strategiju po uzoru na najbolje. Tako i treba. Nekad su najjednostavnija rješenja ona najočitija”. Dodaje i kako će se nakon Bandića i ostala “janjad” izjasniti nevinima. “Čekati ćeš nervozno da suđenje prođe, a televizija će tvoje patničko, nevino lice vrtiti u svim vijestima. Ali vijesti su kao i ljudi, brzo zaboravljaju. A ti ćeš drugi dan predstaviti javnosti barem osam ako ne i deset novih projekata i uljepšati nam svima živote.”

Louis Vuitton cipele

“Imaš pravo, sutra je novi dan. I samo da ti napomenem, u subotu 25.1.2020. će biti ravno 100 dana od kad sam te pozvao na sučeljavanje – evo provjeri www.milanbandic.net. Biraj mjesto i vrijeme. Možeš doći čak i u onim Louis Vuitton cipelama koje pomno skrivaš. Čekam te. U ovom gradu nema mjesta za jednog od nas. Dario Juričan”, zaključio je svoje pismo redatelj.

Podsjećamo, Juričan je Bandiću napisao i jedno ljubavno pismo u kojem je nabrojao neka zgodna saznanja o gradonačelniku. Osim toga, neprestanoga ga trola pa je tako Trg Dražena Petrovića preimenovao u Trg Ivice Todorića, pred Holdingom je digao šator, imao je čak i plinsku bocu i janjetinu, a pred restoranom Gastro Globus na Velesajmu se pomolio i zamolio dr. Franju Tuđmana za oprost.

Željka Orešković
Telegram autor
1148 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program