Politika & Kriminal

Juričan nastavlja progoniti gradonačelnika. Predao je zahtjev na sudu da ga se proglasi 'likvidatorom Grada Zagreba'

Grad Zagreb bi likvidirao, a administraciju pripojio Bjelovaru

22.12.2019., Zagreb - Predsjednicki kandidat Dario Jurican glasovao je na izborima za predsjednika Republike Hrvatske u Djecjem vrticu Malesnica u Ulici Dobrise Cesarica 4. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Redatelj Dario Juričan se nakon prilično uspješnog prvog kruga predsjedničkih izbora vratio svojoj omiljenoj zanimaciji – trolanju gradonačelnika Milana Bandića. Jutros je na Facebooku objavio službeni zahtjev kojim od Trgovačkog suda traži da ga se proglasi „likvidatorom Grada Zagreba”. Juričan svoj zahtjev argumentira rezultatom ostvarenim na predsjedničkim izborima.

„Kako sam ja, Dario Juričan, prema rezultatima Predsjedničkih izbora četvrta politička opcija u Zagrebu, pripada mi kao politički plijen Zagrebački holding”, piše, žaleći se da mu „strukture” ne žele predati njegov „plijen”, zbog čega je prisiljen obratiti se Sudu sa zahtjevom da ga proglasi zagrebačkim likvidatorom.

Zagreb bi pripojio Bjelovaru

„Time bih ostvario svoje izborno pravo i namirio se, a ujedno bih tim činom spasio građane od gradonačelnika Milana Bandića i njegovog pogubnog rezanja etiketa na skupom namještaju. Strah me i pomisliti što bi bilo da taj sa svojim škarama i suptilnim metodama učinio namještaju na Trgovačkom sudu!”, piše Juričan.

Za svoj je zahtjev redatelj pronašao i zakonsku podlogu. „Prema Zakonu o trgovačkim društvima, članku 114. Sud može imenovati likvidatora koji nije član društva, a to može biti i fizička osoba vjerovnik tog društva”, objašnjava Juričan Trgovačkom sudu. Ako njegov zahtjev bude ispunjen, Juričan je već smislio što će učiniti s Gradom. „Grad Zagreb bih zbog ogromne količine smeća nagomilanog od 2000. likvidirao, a administraciju i ostale javne servise Zagreba pripojio bih najbližem ozbiljnijem gradu – Bjelovaru”, piše.

ZATRAŽIO SAM OD TRGOVAČKOG SUDA DA ME IMENUJE LIKVIDATOROM GRADA ZAGREBAKao likvidator, Grad Zagreb bih zbog ogromne…

Gepostet von Želim biti Milan Bandić predsjednik RH am Freitag, 3. Januar 2020

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu