Politika & Kriminal

Juričan objavio tjeralicu za Malenicom: 'Nadimak: poslušnik; govori jezike: frflja; državljanstvo: HDZ'

Juričan je u petak došao "uhititi" Malenicu, jer ne postupa po presudi Vrhovnog suda prema kojoj redatelj može promijeniti ime u Milan Bandić

FOTO: Josip Regovic/Pixsell

Redatelj i aktivist Dario Juričan ne odustaje od promjene imena u Milan Bandić oko čega vodi sudske sporove s Ministarstvom uprave i pravosuđa i resornim ministrom Ivanom Malenicom. Nakon što je u petak ispred Ministarstva čekao da “uhiti” Malenicu zbog “grubog kršenja zakona”, a ministar se nije pojavio, Juričan je sada na Facebooku objavio tjeralicu za njim.

Navodi kako je Malenica opstruirao pravdu i pozvao je sve s informacijama o ministru da obavijeste policiju.

Objavio je sliku ministra s opisom. Juričan je za nadimak Malenice napisao “poslušnik”, a pod njegovo državljanstvo stavio je HDZ. Za opis jezika koje ministar govori, napisao je “fuflja”.

Došao ga uhititi s rozim lisicama

Naime, Juričan tvrdi da Malenica ne postupa po presudi Vrhovnog suda prema kojoj smije promijeniti ime u Milan Bandić. U petak kod pokušaja “uhićenja” Malenice, redatelj je rekao kako je došao “izvršiti svoju građansku dužnost, spriječiti ministra Malenicu u bijegu i predati ga policiji”. Juričan je sa sobom ponio roze lisice i poručio: “Ako bude opiranja, ja sam ga spreman zaustaviti u bijegu i predati policiji, zato što krši Ustav, zakon i ne poštuje presude Republike Hrvatske”, naglasio je.

Od promjene imena ne odustaje i smatra da je nebitno je li primjereno ili ne da nosi ime Milan Bandić. “Želim biti primjer drugima da se protiv ovakvog pravosuđa i lopuže ministra treba boriti. Prema Kaznenom zakonu, točka 106, ja imam građansku dužnost njega, budući da sam opazio kazneno djelo, zaustaviti i predati policiji”, poručio je Juričan u petak naglasivši kako se na sudu stalno pojavi, ali da nikada nema nikoga iz ministarstva.

Prije nekoliko mjeseci Juričan se također okomio na Malenicu prozvavši ga zbog otegnutog sudskog postupka oko promjene imena. Prigovorio je na ministrov rad i oštro mu poručio: “Dragi moj Malenica, evo, da rezimiramo gradivo, Milan Bandić stariji je otišao u vječna lovišta, a ja već dvije godine čekam da ti prestaneš biti mali usrani Plenkijev potrčko i da ti narastu muda.”

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu