Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Juričan posreduje između MORH-a i Pantovčaka: predlaže da HEP sponzorira dnevnice neplaćenim vojnicima

Piše da mu nije u redu 'da vojnička kičma strada pod tvrdom kohabitacijom'

Redatelj i aktivist Darijo Juričan objavio je danas svoju ideju kako riješiti problem oko isplaćivanja dnevnica vojnicima koji prate predsjednika Zorna Milanovića. Prema Juričanu, upomoć bi trebao priskočiti HEP-a. Stoga se Juričan obratio upravi te tvrtke na čelu s Franetom Barbarićem.

Pretpostavio je s “užasom i nevjericom” prate kako “našu pobjedničku Hrvatsku vojsku već tjednima maltretira ministar Banožić, a sve to kako bi pakirao prepoštenom premijeru Plenkoviću” pa dodao da nije u redu “da vojnička kičma strada pod tvrdom kohabitacijom.”

“Pa to jednostavno nije u duhu HEP-ovog slogana „Sjaj u tami“. Kako je dobri HEP d.d. „sjaj u tami“ i bankomat za sve ono što u Hrvatskoj vrijedi, ja predlažem da sponzorirate dnevnice neplaćenim hrvatskim vojnicima. Poznat je HEP-ov ratni put i vojni imidž, pa nije valjda uzalud general Lucić obukel svoju uniformicu u HEP-ovom spotu”, poručuje im Juričan.

‘U našoj maloj zemlji svatko svakog zna i rado mu pomaže’

Juričan podsjeća HEP kako su bez puno priče postali Zlatni sponzor Hrvatskog judo saveza, pa dodaje kako su počasni članovi ’eto baš spomenuti Lucić, ali i Tomislav Čuljak, bivši politički tajnik HDZ-a iz zlatnog doba Tomislava Karamarka, za kojeg zločesti Index navodi da je ‘navodno zaslužan za ministarske karijere Gabrijele Žalac i Marija Banožića’, dvoje svojih Vinkovčana.’

Juričan zaključuje da u maloj Hrvatskoj svako svakoga zna i rado mu pomaže pa predlaže da se tako postupi i ovoga puta. Nudi svoje medijatorske usluge u rješavanju spora između Milanovića i ministra Banožića oko neisplaćivanja dnevnica vojnicima koji prate predsjednika.

“Cilj ovog otvorenog poziva je da se osigura nesmetani nastavak rada vrijednog Predsjednikovog ureda, pa da može bez brige ići tamo gdje treba, do Albanije, do Banja Luke, gdje god ga hrvatski narod ili strani prijatelji pozovu; da ministar Banožić prestane pakirati prepoštenom premijeru Plenkoviću s najciničnijim oblikom neposluha i dezerterstva – odbijanjem plaćanja vukovarskih vojničkih dnevnica”, poručio je Juričan koji dodaje da su dnevnice svega 150 kuna pa poručuje da ‘naš Predsjednik zaslužuje vojnu silu od barem 40 vojnika’.

Traži i da se njemu bar malo pokriju troškovi sastavljanja pisma

Juričan je na kraju od Barbarića i uprave HEP-a zatražio sponzorstvo za vojnike uz poruku: “Mala je to žrtva za HEP, a velika dobit za hrvatske vojnike.” Ali, za kraj je zatražio nešto i za sebe.

“Također, u maniri velikog domoljuba i domoljubnog znalca Miroslava Škore koji ovih dana lunja po hrvatskim bespućima povijesne zbiljnosti, tražim i da mi se bar malo pokriju troškovi sastavljanja ovog pisma i to u vidu HEP-ovog interventnog otkupa barem 30 kutija mog Gina 16”, zaključuje Dario Juričan.

OTVORENI POZIV HEP-u ZA SPONZORIRANJE NEPLAĆENIH HRVATSKIH VOJNIKA Najdraža upravo HEP-a, na čelu s prijateljskim…

Posted by Gradonačelnik svemira on Tuesday, November 30, 2021

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više