Politika & Kriminal

Jutarnji piše da Škoro u nedjelju objavljuje kandidaturu, te da se namjerava distancirati od ekstremne desnice

Prividni odmak od ekstremne desnice navodno je dogovoren s Bujancem

14.04.2014., Zagreb - Pjevac Miroslav Skoro.
Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Poznati pjevač i bivši saborski zastupnik HDZ-a Miroslav Škoro u nedjelju će objaviti da se namjerava kandidirati za predsjednika Hrvatske, ekskluzivno doznaje Jutarnji list. Posebno zanimljivo zvuči najava da se Škoro u kampanji namjerava distancirati od ekstremne desnice, kako bi imao šanse zagrabiti i manje ideološki ostrašćene birače.

Pjevačeva sestra, Vesna Vučemilović, koju se posljednjih dana spominjalo kako voditeljicu njegove kampanje, porekla je da će se na taj način aktivirati u Škorinom pohodu na Pantovčak. Nekoliko dana ranije gospođa Vučemilović rekla je da ne zna namjerava li se Škoro kandidirati za predsjednika.

Dogovor s Bujancem

Jutarnji piše da se Škoro na odmak od ekstremne desnice odlučio u dogovoru s voditeljem Velimirom Bujancem, a kao dokaz za to nudi se priča da Bujanec, ključni opinion maker na hrvatskoj desnici, u posljednje vrijeme Škoru najavljuje kao predsjedničkog kandidata ali ga pritom izbjegava pretjerano hvaliti. Navodno je riječ o taktici kojom Škoro želi izbjeći odbijanje drugih birača.

Prema Jutarnjem listu, Škoro će biti neovisni kandidat, ali podržat će ga stranke desnice koje su na izbore za Europski parlament izašle u sklopu platforme Hrvatski suverenisti. Navodno ga neće bezuvjetno podržati Neovisni za hrvatsku Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, koji su se prije izbora razišli sa Suverenistima. Za razočaravajuće rezultate Neovisnih na tim izborima analitičari su okrivili izostanak Bujančeve podrške.

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu