Politika & Kriminal

Kakav užas. U Zagorju se rano jutros zapalio starački dom, šestero poginulih

Lokalni portal Zagorje.com piše da je najmanje šestero osoba poginulo u požaru

U Andraševcu u Domu za starije i nemoćne osobe “Zelena oaza” u subotu rano ujutro izbio je požar, a prema trenutnim informacijama, poginulo je šestero ljudi. “Vatrogasci su na mjesto požara stigli u roku od 11 minuta od dojave, no vatra se već bila razbuktala i nije bilo moguće pristupiti evakuaciji”, rekao je Dražen Sinković, zapovjednik zagorske javne vatrogasne postaje.

Na požarište Staračkog doma u Andraševcu došli su i premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a premijer je izrazio sućut obitelji stradalih u toj tragediji, potvrdivši da je u tijeku očevid.

“Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid”, izjavio je novinarima premijer Plenković, koji je u došao u Andraševac s ministrom Božinovićem. “U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više. Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao”, kazao je premijer Plenković.

Upitan bi li zbog ovog slučaja trebalo postrožiti inspekcijski nadzor u domovima za starije i nemoćne, Plenković je rekao: “Ovdje će se uključiti svi – i županijska tijela i nadležno Ministarstvo. Da vidimo treba li taj sustav kontrola činiti redovitijim i češćim”.

Iz Policijske uprave krapinsko-zagorske doznaje se da je požar izbio jutros oko 5 sati. Dojavu o požaru dobili su u 5:23 ujutro, a požar je ugašen do 6:19, kažu, jer se vatra bila razbuktala. Izgorio je dvorišni drveni objekt, u kojem su, prema medijskim informacijama, bili smješteni slabo pokretni štićenici.

“U požaru koji je u subotu ujutro izbio u staračkom domu u Andraševcu kod Oroslavja ima i smrtno stradalih, no točan broj će se utvrditi očevidom”, izjavio je je glasnogovornik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar, dodavši da je vatra ugašena.

“Požar je ugašen, međutim još se uvijek radi na hlađenju objekta da bi policajci mogli ući unutra, utvrditi točan broj smrtno stradalih osoba, obaviti očevid i utvrditi uzrok požara”, kazao je Lončar. Lokalni portal Zagorje.com prvi je objavio informaciju o šestero poginulih, pozivajući se na izvore iz Doma.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu