Politika & Kriminal

Kako će obala dočekati nove mjere? Sastali su se lokalni stožeri: 'Zajednički gledamo što da napravimo'

Sastanak je inicirao načelnik splitsko-dalmatinskog Stožera

03.07.2021., Stara gradska jezgra, Dubrovnik - Nocni zivot grada svakim danom sve je bogatiji i nalik onom iz najboljih vremena.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
FOTO: Grgo Jelavic/PIXSELL
Za još važnih vijesti, istraga i analiza pretplatite se na Dnevni Telegram newsletter.

Hrvatska obala je ostala obojana u narančasto, prema najnovijoj europskoj koronakarti, a i prije njezine objave najavljena su nova ograničenja za Jadran, čije je uvođenje danas na sjednici Vlade potvrdio premijer Andrej Plenković. Naglasio je kako je tu važna uloga lokalnih i županijskih stožera i smatra da će ove odluke smanjiti nesporazume i nedorečenosti između njihovih i odluka Nacionalnog stožera, koje su nekad kontradiktorne.

A čelnici stožera Zadarske, Šibensko-kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije danas su se sastali upravo na tu temu. Sastanak je inicirao načelnik splitsko-dalmatinskog Stožera Damir Gabrić. Kako prenosi N1 dogovorili su da će zajednički koordinirati provedbu novih mjera, o kojima će Nacionalni stožer detaljnije sutra.

Cilj smanjiti broj novozaraženih

“Veseli me da su se kolege odazvale današnjem sastanku na kojem smo razmijenili mišljenja o aktualnoj situaciji po pitanju koronavirusa. Gotovo u svakoj od ovih županija čiji su predstavnici bili danas na sastanku, imamo sličnu situaciju i to je bio jedan od razloga zbog kojeg smo odlučili zajednički sagledati što napraviti, a sve s ciljem smanjenja broja novooboljelih osoba, odnosno sprečavanja njihova povećanja”, rekao je Gabrić i dodao da su raspravljali i ostalim aspektima sigurnosti tijekom turističke sezone u jadranskim županijama, piše N1.

Kako je najavio načelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović mjere će ograničavati javna okupljanja i događanja kako se ne bi pretvorili u superširitelje zaraze.

 

Otkrijte još članaka kao ovaj u Telegramovim newsletterima

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu