Politika & Kriminal

Kako je glasao grad Zagreb: Možemo! je pobijedio u 16 od 17 četvrti, evo gdje su dobili najviše glasova

Jedino je u Brezovici pobijedila stranka 365 Stranka rada i solidarnosti

16.05.2021., Zagreb - Izborni stozer kandidata koalicije Mozemo! - Zagreb je NAS! - Zelena alternativa ORaH - Nova ljevica - Za Grad! za gradonacelnika Zagreba Tomislava Tomasevica u Muzeju suvremene umjetnosti. Tomislav Tomasevic. 
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL

Politička platforma Možemo! na lokalnim izborima održanima u nedjelju osvojila je s koalicijskim partnerima najveći broj glasova u 16 od 17 zagrebačkih gradskih četvrti, a u jednoj četvrti i to Brezovici pobijedila je “365 Stranka rada i solidarnosti”.

Najbolji rezultat Možemo! je postigla u Donjem gradu (53,34 posto) i četvrti Trešnjevka – Sjever (51,83 posto), a najslabiji rezultat ostvarili su u Brezovici (13,43 posto).

Bandićevci odlični u još tri četvrti

U većini gradskih četvrti na drugom mjestu, odmah iza Možemo!, nalazi se HDZ. Najbolji rezultat ta je stranka ostvarila u Brezovici (17,04 posto), dok su im najlošiji rezultati s oko 11 posto osvojenih glasova u Donjem gradu, Trnju, Stenjevcu, Podsusedu, Novom Zagrebu – Istok i Trešnjevci – Sjever. Na trećoj je poziciji u većini četvrti SDP koji je najbolji rezultat ostvario u četvrti Gornji grad – Medveščak (13,07 posto).

Od ostalih lista, zapaženi rezultat ostvarila je lista Krešimira Kompesaka u četvrti Podsljeme (21,16 posto). Domovinski pokret s osvojenih 10,01 posto zauzeo je treću poziciju u četvrti Maksimir, Most je drugi u Stenjevcu sa 11,45 posto. “365 Stranka rada i solidarnosti”, osim u Brezovici, visoko se plasirala i u Novom Zagrebu – Zapad (9,56 posto), Donjoj Dubravi (14,07 posto) i Sesvetama (15,99 posto).

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu