Politika & Kriminal

Kako je gospodin Mića, vozač autobusa u koji se danas zabio auto, herojski spasio dječicu

Slavko Spahija ispričao je kako je izbjegao direktan sudar, a potom gledao vozača automobila kako bježi preko polja

FOTO: Informativni centar Virovitica

Nakon vijesti da se danas u Jugovom Polju, kod Slatine, u autobus pun djece zabio automobil, javio se vozač autobusa koji je herojski izbjegao veću tragediju. U razgovoru za Informativni centar Virovitica Slavko Spahija ispričao je kako je brzom reakcijom u posljednji trenutak izbjegao direktan sudar s automobilom koji je vrludao, a potom prešao na njegovu stranu ceste.

“U jednom trenutku, a radi se o sekundi, vozilo se našlo pred autobusom. U istom trenu procijenio sam da mogu izbjeći direktan sudar ako skrenem na livadu s desne strane ceste u naselju i to sam i učinio. No sudar nisam uspio izbjeći. Vozilo nas je udarilo sa strane, ali taj kontakt nije uzrokovao tragičan ishod, na svu sreću”, ispričao je za ICV Čazmatransov vozač kojeg mještani od milja zovu Mića. Gospodin Mića je, inače, iz Suhopolja.

Zadnji dan na poslu

U tom pravcu je i putovao autobus pun školaraca koji je krenuo iz Slatine. Vozač automobila đakovačkih registracija nakon sudara je, kako smo prenijeli ranije, pokušao pobjeći. No, vrlo brzo ga je uhvatila interventna policija koja se igrom slučaja vozila iza autobusa. Upravo su se vraćali s nekog zadatka.

“Nakon nesreće odmah sam pogledao što je s djecom i kad sam utvrdio da je sve u redu, rekao sam im da iziđu iz autobusa na livadu. S druge strane vidio sam vozača automobila koji je skrivio nesreću da bježi preko polja kukuruza. No ubrzo ga je uhvatila interventna policija. Ne znam što mu je bilo da sve to učini, ne mogu i ne želim ga mrziti zbog tog što je ugrozio i svoj i naše živote, no nadam se da će ovakvih situacija na našim prometnicama biti što manje”, rekao je gospodin Slavko kojem je, inače, ovo zadnji radni dan. Od sutra je u mirovini.

“Kao da se nešto posložilo. Cijeli svoj radni vijek vozim, ali nikad nisam doživio ni približno ništa ovom. Danas je u autobusu bilo oko 15 djece, osnovnoškolaca iz Cabune i Žubrice koja su išla odraditi svoj zadnji dan u nastavnoj godini u Osnovnoj školi u Suhopolju. Kad se dogodio udar, svi smo ostali zatečeni”, kaže za ICV.

Policija pohvalila vozača

Kako je portal ranije izvijestio, u nesreći je dvoje djece lakše ozlijeđeno i pružena im je liječnička pomoć. Po ostale je došao drugi autobus i prevezeni su kućama.

I iz PU virovitičko-podravske pohvalili su, piše portal, profesionalnu reakciju vozača autobusa. Trenutno traje kriminalistička istraga nad vozačem koji je izazvao nesreću pa pokušao pobjeći.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu