Politika & Kriminal

Kako ZET misli provesti mjere? Na tramvaj će nalijepiti dopušteni broj putnika i očekivati da se građani toga drže

Odbačena je ideja da putnike broji vozač ili za to određena službena osoba

27.11.2020., Zagreb - Dan prije uvodjenja strozih epidemioloskih mjera za sprjecavanje sirenja koronavirusa, stanje u javom prijevozu pokazuje da ce natjeze biti provesti ih u tramvajima i gradskim autobusima.
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
FOTO: Patrik Macek/PIXSELL

Na konferenciji za Stožera civilne zaštite Grada Zagreba danas je objašnjeno kako će se u sredstvima zagrebačkog javnog prijevoza provoditi mjera ograničenja putnika. U ponoć na snagu stupa mjera prema kojoj je najveća dopuštena popunjenost vozila u javnom prijevozu 40 posto, a ZET će se za njezino provođenje pobrinuti – lijepljenjem naljepnica.

“Još uvijek odluka nije objavljena, ali počeli smo se pripremati za javni gradski prijevoz i odluku o 40 posto popunjenosti. Izrađujemo naljepnice za vozila. Na svim vozilima bit će naljepnice na kojima će stajati točan broj osoba, odnosno koliko može biti putnika unutra. Apeliramo da ljudi ne ulaze kada je vozilo popunjeno. Brojanje putnika nije izvedivo, vozač ne može paralelno brojati putnike, ali zato apeliramo na korisnike”, rečeno je na konferenciji za novinare Stožera Grada Zagreba, prenosi Dnevnik.hr.

Povećat će se broj vozila

Ideja da se postavi službena osoba koja nije vozač, a mogla bi brojati putnike, odbačena je, prenosi portal Nove TV. Na presici je rečeno i kako je popunjenost kapaciteta u posljednjih mjesec ili dva između 20 i 30 posto, a odstupanja nastaju samo u slučaju prometnih poremećaja.

Najavljeno je i povećanje broja vozila u najfrekventnijim razdobljima “Pojačat ćemo broj vozila od 7 do 9 ujutro i od podne do 16 sati, ali popunjenost vozila je i sada 20 do 30 posto”, rečeno je na presici.

Nastavite čitati