Kakva slatka crtica iz Slavonije. HDZ nije platio struju pa sad građani ne mogu na bankomat

Bankomat ima tu nesreću da se nalazi u istoj zgradi kao HDZ koji nije platio račune

ZADNJA IZMJENA: sij 28, 2020

Prostorijama u kojima djeluje Gradski odbor HDZ-a Grada Otoka jučer je HEP isključio struju zbog neplaćenih računa. No, posljedice tog nemara osjećaju i stanovnici tog gradića na krajnjem istoku Hrvatske: kako je na istoj zgradi i bankomat OTP banke i on je ostao bez električnog napajanja pa građani Otoka, komitenti te banke, u utorak prijepodne nisu mogli podizati gotovinu. Mnogi od njih su negodovali, rečeno je Telegramu, jer nisu mogli doći do prijeko potrebnog novca, a podizanje gotovine na bankomatima drugih banaka se naplaćuje.

Kada će HDZ Grada Otoka platiti račun HEP-u i kada će struja ponovno biti uključena, nismo uspjeli saznati. Gradonačelnik Otoka, Josip Šarić, inače pomoćnik Gordana Jandrokovića, glavnog tajnika HDZ-a, rekao je novinaru Telegrama da se već tri dana nalazi u Daruvarskim toplicama i da ne zna o čemu se radi: “Račun za struju trebao je platiti Županijski odbor HDZ-a, ali ne znam zašto to nije učinjeno”, rekao je Šarić u razgovoru za Telegram i najavio kako će vidjeti što se može učiniti jer je tek od nas saznao za problem.

Bankomat s kojeg ljudi, zbog HDZ-a, ne mogu podići novac Telegram

Za najam duguju desetke tisuća kuna?

Josip Šarić, uz to što je gradonačelnik Otoka, krajem studenoga 2019. preuzeo je i ulogu povjerenika Gradskog odbora te stranke nakon što je to tijelo raspušteno. Do tada, funkciju predsjednika Općinskog odbora HDZ-a obnašao je Josip Dabro, dožupan Vukovarsko-srijemske županije.

Kako neslužbeno saznajemo, HDZ nije Hrvatskoj elektroprivredi platio račun za listopad i prosinac prošle godine, a račun za studeni je plaćen. Ukupni dug iznosi 1.044 kune. Gradski odbor HDZ-a nalazi se u prostorijama čiji je vlasnik tvrtka GEM iz Vinkovaca. Ta je tvrtka u dva navrata prošlih godina ovrhom naplaćivala dugovanja za najam, a kako smo neslužbeno saznali HDZ-ov dug i danas iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Radnici HEP-a nisu mogli ući unutra

“Prostor u kojem djeluje otočki HDZ svečano je otvoren u vrijeme mandata ministra Petra Čobankovića koji je bio na svečanom otvorenju”, kaže nam jedan tamošnji HDZ-ovac. Bilo je, tvrdi, dogovoreno da mjesečni najam bude 500 eura, kasnije je cijena najma prepolovljena, a onda je dio troškova plaćala i OTP banka koja je ondje postavila svoj bankomat.

Kako saznajemo, radnici HEP-a jučer su struju htjeli isključiti unutar prostorija HDZ-a, no s obzirom na to da nisu mogli ući, jer su ključevi kod Josipa Šarića koji je pak u Daruvarskim toplicama, struju su iskopčali izvana.

Drago Hedl
Istraživački novinar
521 članak Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program