Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Kamikaza u Passatu. Zagrepčanin tek navršio 18 godina, a već mu zbog divljanja u prometu oduzeli auto

Već je tri puta pravomoćno kažnjen za prekršaje Zakona o sigurnosti prometa na cestama

30.08.2015., Zagreb - Oko 7 sati doslo je do teske prometne nesrece u kojoj je motociklist naletio na pjesakinju u ulici Rudolfa Kolaka u blizini krizanja s Grizanskom ulicom. Pjesakinja je od posljedica nesrece preminula.
Photo: Borna Filic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Općinski prekršajni sud u Zagrebu trajno je oduzeo automobil 18-godišnjaku koji je u subotu ujutro, pijan i bez položenog vozačkog ispita, upravljao neregistriranim Volkswagen passatom. Vozio se Turopoljskom cestom ne koristeći pritom sigurnosni pojas, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija je precizirala kako je 18-godišnjak zaustavljen u automobilu sisačkih oznaka u subotu oko 2:30 sati dok se kretao Turopoljskom cestom u smjeru istoka. Pritom su policajci utvrdili da je upravljao neregistriranim vozilom bez položenog vozačkog ispita i nevezan sigurnosnim pojasom, a ‘napuhao’ je i 1,05 promila alkohola.

Završio u zatvoru na osam dana

Policajci su 18-godišnjaku privremeno oduzeli vozilo jer je dosad najmanje tri puta pravomoćno kažnjen za prekršaje Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Nakon uhićenja je odveden na zagrebački Općinski prekršajni sud.

Tamo mu je određena kazna zatvora u trajanju od osam dana i novčana kazna od 800 kuna. Ujedno mu je presudom trajno i bez naknade oduzet automobil, dodala je policija.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više