Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Politika & Kriminal Kaos u SDP-u. Klisović jučer tvrdio da ostaje predsjednik zagrebačke Skupštine, danas ga njegov šef WhatsApp-om traži ostavku

'Molim te da na Skupštinu još danas pošalješ ostavku na mjesto predsjednika, meni potpisano i skenirano', napisao mu je u WhatsApp grupu

Kako smo izvijestili u petak navečer, Gradski Odbor SDP-a donio je odluku o raskidanju koalicije s Možemo! u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Prema raskinutom sporazumu SDP je u Skupštini imao mjesto predsjednika te tri šefa odbora.

Kako je maloprije zagrebački SDP potvrdio na svojoj stranici, predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac zatražio je od zastupnica i zastupnika da podnesu ostavke na te funkcije. Kako je potvrđeno Telegramu, Gotovac je Dini Vasić, Davorki Moslavac Forjan te Renatu Peteku u WhatsApp grupi priopćio da očekuje njihove pisane ostavke.

Jošku Klisoviću Gotovac je pak napisao: “Molim te da na Skupštinu još danas pošalješ ostavku na mjesto predsjednika, meni potpisano i skenirano”.

Klisović jučer tvrdio da ostaje predsjednik

Još jučer, u subotu, Joško Klisović novinarima je potvrdio da je zagrebački Gradski odbor SDP-a odlučio prekinuti koalicijski sporazum s platformom Možemo, no ustvrdio je kako to “ne znači da je prekinuta koalicijska suradnja”, ona ide dalje.

Upitan da objasni kako to da je prekinut koalicijski sporazum, a koalicijska suradnja ide dalje, Klisović je odgovorio kako to “itekako ide jedno s drugim” jer se u zaključcima navodi da će se razgovarati o novom sporazumu i poručio da Zagreb ne čekaju prijevremeni izbori.

Također je na pitanje znači li to da je on i dalje predsjednik zagrebačke Gradske skupštine, odgovorio – naravno. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac nije htio o tome razgovarati s novinarima. Telegram je prije objave ovog teksta nazvao predsjednika stranke Grbina kako bismo od njega dobili komentar, no nije se javio.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više