Karamarko je opet imao problema s brojevima, u Šibeniku je promašio datum izbora za čak dva mjeseca

Karamarko je predstavljao program Domoljubne koalicije u Šibeniku

ZADNJA IZMJENA: lis. 13, 2015
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je na stranačkom skupu u utorak u Šibeniku da će šibensko-kninski župan Goran Pauk, koji je u Domovinskom ratu bio neposredni sudionik rušenja dvaju zrakoplova bivše JNA i svjedok usklika “Obadva, oba su pala”, objaviti pobjedu HDZ-ove koalicije 8. studenoga u izbornom stožeru u Zagrebu.

No, pritom se predsjedniku HDZ-a omakla jedna pogreška. Umjesto 8. studenoga kao datum izbora rekao je 8. rujna. Nakon neslavnog brojanja pet točaka svojeg izbornog programa ovo je najnoviji gaf šefa HDZ-a.

Najavio pola milijuna Hrvata više

Karamarko je u izlaganju u prepunoj dvorani Baldekinu podsjetio na teško stanje u kojem je šibenski TLM, ističući kako država neće zaboraviti tu tvrtku, ali ni sve ostale koje su u sličnim problemima.

Čelnik HDZ-a predstavio je stranačkim članovima i simpatizerima koalicijski izborni program “5 plus Hrvatska”, navodeći kako je riječ o programu koji će omogućiti ostanak mladih ljudi u Hrvatskoj, koji se trenutačno masovno iseljavaju. Ponovio je da je sto tisuća mladih napustilo zemlju, no uz HDZ-ov program i poticaje od tisuću eura po svakom rođenom djetetu, rekao je, do 2019. godine bit će pola milijuna Hrvata više nego sada.

SDP kampanju pretvara u cirkus

Novac za rodiljne naknade HDZ-ovci namjeravaju namaknuti tako da, kako je istaknuo, uzmu od državnih agencija i udruga koje “cijede državni proračun”. Osim toga, predsjednik HDZ-a najavio je ukidanje nepotrebnih parafiskalnih nameta, povećanje BDP-a za pet posto na godinu te jednako toliko smanjenje nezaposlenosti.

Naša ultimativna obveza je pokrenuti gospodarstvo. Ne želimo Hrvatsku u kojoj bogati imaju sve više, a siromašni sve manje. Imamo kartu 50 najpoželjnijih investicija za cijelu Hrvatske. Moramo pomoći i otocima i Zagori i provodit ćemo politiku posebnih poticaja za te krajeve. Moramo pomoći prosvjeti i znanosti, industriji”, istaknuo je predsjednik HDZ-a Tomisalv Karamarko.

Za SDP je rekao da nisu bili u stanju napisati suvisli izborni program, da kampanju pretvaraju u cirkus, a da je Domoljubna koalicija vodi razborito.

Što i kako je točno Karamarko rekao pred prepunom dvoranom Baldekin u Šibeniku, možete pogledati OVDJE.

Tajana Vlašić
Telegram autor
3042 članka Više o autoru