Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Karamarkovi koalicijski partneri otvoreno na Facebooku Milanovića i Vladu nazivaju jugokomunističkom bagrom, uz onaj ustaški pozdrav

Iz stranke su se žestoko obrušili na Milanovićevu izjavu od prije dva dana

27.02.2012., Split - Banovina, sjednica gradskog vijeca. Luka Podrug (HCSP).
Photo: Tino Juric/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatska čista stranka prava (HČSP), jedna od sedam stranaka u Domoljubnoj koaliciji koju predvodi HDZ, a čiji je Luka Podrug (na glavnoj slici) kandidat u X. izbornoj jedinici, na svojem je Facebook profilu žestoko napala predvodnike koalicije Hrvatska raste. Objavu u kojoj premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića i ministricu i predsjednicu HNS-a Vesnu Pusić nazivaju jugokomunističkom bagrom, HČSP je završio fašističkim pozdravom “Za dom spremni.”

“Dragi Hrvati i Hrvatice! Upravo je ovo razlog zašto svoj glas dati HČSP-ovcu Luki Podrugu, kandidatu broj 11 na listi Domoljubne koalicije u X. izboronoj jedinici. Dosta je Zorana Milanovića, Vesne Pusić i ostale jugokomunističke bagre. Bog i Hrvati! ZA DOM SPREMNI!” poruka je na službenoj Facebook stranici stranke.

Dragi Hrvati i Hrvatice! Upravo je ovo razlog zašto svoj glas dati HČSP-ovcu Luki Podrugu, kandidatu broj 11 na listi…

Fantomske koalicije

Aludiraju na izjavu premijera Milanovića od prije dva dana kada je rekao da se SDP stavlja u kontekst koalicijskog partnera “crnokošuljaškom” HDSSB-u, dok je istovremeno HČSP, kao stranka koja veliča Antu Pavelića, koalicijski partner HDZ-a.

“Nas prozivaju da komentiramo fantomsku koaliciju u budućnosti (s HDSSB-om), a HDZ je stranka koja je već u koaliciji s HČSP-om. To treba ponoviti jer je to stranka koja veliča Antu Pavelića, to su njihovi koalicijski partneri i s njima su na listi”, kazao je Milanović, prenosi T-portal.

Uvjeti koaliranja

Pregovore s ulaskom HČSP-a u Domoljubnu koaliciju prošle je godine vodio HSP-AS, koji je bio zadužen i za sve ostale pravaške stranke. Glavni tajnik HSP-AS Pero Ćorić koji je osobno vodio pregovore tada je za Novi list rekao: “Vodimo pregovore i s Hrvatskom čistom strankom prava (HČSP) koju vodi Josip Miljak. I njima smo jasno rekli naše uvjete. Najlakše je vikati “Za dom spremni”, “Do drine” ili “Idemo tući peder”, rekao je Ćorić.

Miljak je odmah nakon toga rekao kako se stranka neće odreći svojih temeljnih programskih odrednica. Koalicija je ipak, kao što znamo, potpisana. HČSP je na listi Domoljubne koalicije, ali očito se nekih stvari nije odrekao.

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više