Kći bivšeg HDZ-ovca koji i nakon optužnice za obiteljsko nasilje napreduje: ‘On ima novi posao, a ja sam pobjegla iz RH’

Zbog svega je pisala i premijeru Plenkoviću

ZADNJA IZMJENA: kol 12, 2020

Kći Igora Krizmanića komentirala je otkriće Telegrama da je taj bivši HDZ-ovac, kojeg je svojevremeno optužila za obiteljsko nasilje, dobio novi posao u gradskoj tvrtki. Krizmanić je na neodređeno vrijeme zaposlen u Javnoj ustanovi Sportski objekti Požega, gdje je 3. kolovoza počeo raditi kao realizator sportskih programa. „Zbog ovakvih stvari većina žena i djece ne želi prijaviti zlostavljača”, kazala je 26-godišnja Petra za Srednju.hr.

Mlada žena kaže da ne zna kome bi se više mogla obratiti za pomoć. „Ja sam morala otići iz države za bolju budućnost, a zlostavljačima u našoj državi posao se dijeli kapom i šakom”, komentira Petra. Sa suprugom i djecom odselila je u Njemačku prije godinu dana, nakon što je oca prijavila za nasilje. Kaže da je zadovoljna životom u Njemačkoj, ali i dalje je ogorčena zbog stanja u domovini.

Pisala je Plenkoviću

Posebno je kritična prema očevoj bivšoj stranci. „HDZ govori kako ne tolerira nasilje, a ovime dokazuju baš suprotno. Meni i svim ostalom žrtvama nasilja u obitelji”, kaže Krizmanićeva kći te dodaje da je zbog svega pisala i premijeru Andreju Plenkoviću.

„Pročitala sam članak gospodina Hedla i ne mogu se prestati tresti. Moje pitanje je: podržavaju li hrvatski političari stvarno nasilje nad djecom? Po mom mišljenju odgovor je DA, jer da je drukčije Igor ne bi bio na funkciji koja mu je u TAJNOSTI dodijeljena. (…) Lijep pozdrav od kćerke koju je taj isti Igor sustavno fizički i psihički godinama maltretirao. Vanjski ožiljci su izblijedili, ali s ovim ožiljcima u glavi se još borim”, napisala je Petra u e-mailu koji je uputila predsjedniku Vlade, prenosi Srednja.hr.

Protiv Krizmanića je 26. lipnja ove godine Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podiglo optužnicu zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava. Na novo radno mjesto zaposlio se temeljem uvjerenja da se protiv njega ne vodi kazneni postupak za kaznena djela koja se progone po službenoj dužnosti. To uvjerenje mu je 2. srpnja izdao Općinski kazneni sud u Zagrebu. Upravo 2. srpnja, Krizmaniću je pokušana dostava optužnice putem pošte, ali se vratila neuručena, pa mu je uručena 18. srpnja putem policijskih službenika Policijske uprave požeško-slavonske.

Vedran Vrabec
Telegram autor
1996 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program