Politika & Kriminal

Kekin objasnila taktiku Mostovaca: 'Povezivanje pedofilije i homoseksualnosti je stari homofobni trik'

'Oni bi nenasilno htjeli da se LGBTQ osobe vrate u ormare', kaže

FOTO: N1

Predsjednica Nove ljevice, Ivana Kekin, gostovala je danas na televiziji N1 gdje je između ostalog govorila o napadima nakon povorke ponosa. Odgovorila je i na pitanje povezuje li te napade s izjavama Bože Petrova ili Nikole Grmoje iz Mosta.

Kekin kaže kako joj je drago da su dečki iz Mosta izašli iz ormara i nakon godina uvjeravanja da svjetonazor nije važan “u svojoj punini pokazali koji je njihov svjetonazor”. Dodaje kako misli da je to važno i dobro za hrvatski politički prostor. Napominje da riječi izgovorene u javnom prostoru imaju svoje posljedice.

“Ne mislim da je to što je Grmoja, a kasnije i Petrov izgovorio, nije povezano s napadima nakon Pridea. Povezivali su dva pojma koja nisu poveziva, pedofiliju i homoseksualnost. To je stari homofobni trik koji je višestruko raskrinkan jer je pedofilija poremećaj impulsa i nema nikakve veze sa seksualnim identitetima”, kaže.

‘Oni bi nenasilno htjeli da se LGBTQ osobe vrate u ormare’

Kaže kako oni tvrde da se bore protiv LGBTQ propagande, ali kada ih se pita što je to, nemaju odgovora. “Oni se bore protiv svake vidljivosti”, dodaje za N1. Rekla je i kako Petrov kaže da ne zagovara nasilje, ali i dodala da nezagovaranje nasilja nije isto što i poštivanje prava LGBTQ zajednice, čija su prava jednaka onima heteroseksualaca.

“Oni bi nenasilno htjeli da se LGBTQ osobe vrate u ormare, ali to nije prihvatljivo. Treća stvar koju on radi, a po meni je najopasniji spin, je da on to umata u zaštitu djece. Djecu se ne štiti tako da im se ne govori o tome da postoje homoseksualci ili da će neki među njima osjetiti taj identitet”, kaže Kekin.

‘Ne možete informiranjem neku osobu napraviti homoseksualcem’

Dodaje kako je ona psihijatar te da joj nije jasno kako se Petrov, dok je radio kao psihijatar, nije susreo s ljudima koji su homoseksualci i koji su bili ozbiljno ranjeni kada su se kroz svoj razvoj nosili s idejom neprihvaćanja. Kaže da se ona s tim susrela niz puta. “To ozbiljno može naštetiti osobi u razvoju i za to se zalažu Petrov i Grmoja. Oni se kao bore za djecu, a zapravo bi ta politika bila štetna za djecu”, rekla je za N1.

Govoreći o građanskom odgoju, kaže da to nije pitanje uvođenja ideologije, nego pitanje informiranja. Ja ne znam zašto se Grmoja toga boji, ne možete informiranjem neku osobu napraviti homoseksualcem. Ne zna čime on rezonira da ima takve reakcije. Građanski odgoj djecu uči različitostima i prihvaćanju”, zaključila je za N1.

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu