Portal za društvena i kulturna pitanja. I svijet koji dolazi.

Politika & Kriminal

Kerum, kojeg optužuju da stoji iza seks-afere: 'Moj jedini krimen je da se volim šaliti'

Kandidat za splitskog gradonačelnika tvrdi kako je policija trebala privesti Ivoševića i Baričića

FOTO: Screenshot Dnevnik Nove TV

Ivica Puljak i Bojan Ivošević smatraju da je za aferu bivšeg gradskog vijećnika iz njihove stranke, Luke Baričića, odgovoran Željko Kerum i njegova Hrvatska građanska stranka (HGS). Na pitanje stoji li iza cijele priče, Kerum je za Dnevnik Nove TV odgovorio:

“Danas je sveti Ante, blagoslov djece. Djeca su djeca sve dok nisu punoljetna. Opravdanja nema. Ljudi su napravili krivično djelo i smatram da ih je policija trebala privesti i ispitati. Ali, opet, razumijem policiju. Izbori su, ne žele biti pristrani. Mislim da institucije čekaju da prođu izbori da ih se privede i ispita na tu temu.”

Na pitanje je li netko od članova njegove stranke sudjelovao u stvaranju afere, Kerum je kazao: “Ja se ne bavim s tim, ja imam drugih poslova… Mene ne interesiraju likovi poput tih, neću im imena spominjat. Oni su žalost Splita i splitske politike. Nadam se da će građani Splita shvatiti kojim su zločestim ljudima, lošim ljudima dali povjerenje”, rekao je.

‘Jedini mi je krimen da se volim šaliti’

Kerum je konstatirao kako se “ozbiljnoj stranci ovo ne može dogoditi”, jer u njima postoji “hijerarhija i stegovne mjere”. “Ovo se može dogoditi samo u stranci poput one Ivice Puljka kojom upravljaju on i njegova žena i predstavljaju se kao znanstvenici, a oko sebe su okupili redikuloznu ekipu”, kazao je Kerum.

Osim Keruma, Ivošević je za skandal optužio i Tončija Omrčena, poduzetnika bliskog HGS-u. Novinara je zanimalo je li pitao Omrčena ima li ikakve veze s pričom: “Nemam ga ja zašto pitati. To mene ne interesira… Napravio sam strategiju za razvoj Splita i siguran sam da će to građani Splita prepoznati bez obzira na moje šaljive teme. Moj jedini krimen je da se volim šaliti i onda me prozivaju: ‘Kerum je primitivan’. Ne. Ja se samo šalim. Volim satiru za razliku od Puljka i njegove ekipe koji su štetočine grada Splita.”

Kazao je kako Puljka neće tužiti, jer je rekao da iza svega stoji HGS. “Ne vjerujem da su prozvali jer nisu baš toliko naivni. Ako i jesu, to će pravnik vidjeti. Ali nemam ja vremena za tužbe”, rekao je Kerum i zaključio: “A, to što Puljak kaže, da će on mene tužiti. Samo neka me izvoli tužiti. On se ponaša kao iz nekog filma ‘ja vas bum sve tužil’. Može sve tužiti.”

Telegram Klub kolaž Telegram Klub kolaž
Telegram Klub logo

Klub ekskluzivnih ponuda, pogodnosti i popusta,
samo za pretplatnike Telegrama.

Saznajte više