Politika & Kriminal

Klemm godinu završio s 15,4 milijuna kuna prihoda, prestigao i državni AKD

Na prvom mjestu i dalje je Sokol Marić s više od 300 milijuna kuna

FOTO: PIXSELL

Po Fininim podacima o poslovanju hrvatskih zaštitarskih firmi u 2014., zaštitarska firma Josipa Klemma prošle je godine uprihodila čak 6,8 milijuna kuna više nego prethodne 2013, te je Klemmova dobit iznosila 15,4 milijuna kuna.

Tako je firma Klemm sigurnost trenutno trećerangirana zaštitarska firma u Hrvatskoj, te je s treće pozicije izbacila AKD-zaštitu, zaštitarsku firmu u državnom vlasništvu. AKD- zaštiti su prihodi u 2014. pali i to za 4,8 milijuna kuna, piše Poslovni.hr.

Na prvom mjestu i dalje Sokol Marić

Na prvom mjestu i dalje je Sokol Marić, koji je prošle godine uprihodio više od 300 milijuna kuna. Na drugom se mjestu učvrstila hrvatska filijala multinacionalnog Securitasa, nastala preuzimanjem zagrebačke tvrtke Zvonimir Security, riječkog Protecta i Sigurnosti Buzov iz Slavonskog Broda. Securitas je lani, završavajući integraciju preuzetih tvrtki, imao rast prihoda za čak 67,4 milijuna kuna.

Među prvih deset su i dvije tvrtke u predstečajnoj nagodbi. Tako je na sedmom mjestu zadarski Adriatic security, tvrtka koja je ušla u taj proces zbog 27,8 milijuna kuna duga, a lani su zabilježili i dodatnih 4,7 milijuna kuna gubitka. Na osmom mjestu je V grupa. Taj je zaštitar ušao u predstečajnu nagodbu zbog duga od 45,9 milijuna kuna. Zanimljivo je da istovremeno potražuju 18,8 milijuna kuna od tvrtke Pregled u stečaju, ukupno dužne 45,7 milijuna kuna, a s kojom je V grupa preko obitelji Vrbanc vlasnički povezana. Na deveto je mjesto izbila Sigurnost Osijek a deseta je, kao i lani, Zaštita- Zagreb.

Untitled

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu