Klemm se danas trebao javiti na izdržavanje kazne u Remetinec, ali je uspio odgoditi odlazak u zatvor

Lakše je ozlijeđen u prometnoj nesreći pa je tražio odgodu iz zdravstvenih razloga

ZADNJA IZMJENA: sij 16, 2020
Foto: PIXSELL

Josip Klemm uspio je odgoditi odlazak u Remetinec, kamo se do danas trebao javiti na izdržavanje jednogodišnje zatvorske kazne zbog izvlačenja tri milijuna kuna iz svoje zaštitarske tvrtke od 2005. do 2007. godine. N1 neslužbeno doznaje da je Klemm završio u Klinici za traumatologiju nakon što je prošloga tjedna lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila u Samoboru.

Sud mu je odobrio odgodu izvršenja kazne dok ne dobije mišljenje iz Zatvorske bolnice o tome može li se Klemm liječiti u zatvoru. Ovakav ishod mogao se naslutiti prije desetak dana, kada je Jutarnji list od izvora bliskih Klemmu doznao da će on tražiti odgodu izvršenja kazne. Članak 54. Zakona o izvršenju kazne zatvora u stavku tri navodi devet razloga za odgodu, a među njima je i narušeno zdravlje.

Optužio SDP za politički progon

Vlasnik tvrtke Klemm security i čelnik braniteljske Udruge specijalne policije optužen je da je iz svoje tvrtke, uz pomoć suradnika izvukao, gotovo tri milijuna kuna. Pritom je utajio 593 tisuće kuna poreza na dobit. Klemm je od početka suđenja poricao krivnju. Najpoznatiji među Klemmovim suradnicima s kojima je na početku procesa bio optužen, Radovan Štetić, bio je jedan od osumnjičenih pripadnika tzv. zagrebačke zločinačke organizacije iz 90-ih, koji je kasnije odgovarao i zbog prijevare, odnosno izvlačenja novca u slučaju u kojem je jedan od osumnjičenih bio sin šefa zagrebačke policije Saša Burušić.

Tužiteljstvo je Klemmu stavilo na teret da je od veljače 2005. do ožujka 2007. kao odgovorna osoba tvrtke Klemm security, ‘osmislio način na koji će iz tog trgovačkog društva neosnovano obavljati isplate u svoju korist, te nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune drugih trgovačkih društava koja su mu, prema ranijem dogovoru, izdavala račune za neobavljene usluge’.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2016 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program