Klemm se u nedjelju trebao javiti u zatvor, ali tražio je novu odgodu

Klemm se ove nedjelje, 1. ožujka, trebao javiti na odsluženje godine dana zatvora

ZADNJA IZMJENA: velj 28, 2020

Vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm security, Josip Klemm, koji mora odslužiti godinu dana zatvora zbog zloporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, ovaj je tjedan ponovno zatražio odgodu odlaska na služenje kazne.

U zatvor se Klemm trebao javiti 1. ožujka ove godine, no Županijskom sudu u Zagrebu uputio je dokumentaciju iz koje proizlazi da mu zdravstveno stanje to ne dopušta. U pitanju su, kako smo ranije javljali, neke stare Klemmove ozljede koje je, tvrdi, nedavno obnovio u prometnoj nesreći.

Ovo je već druga odgoda za Klemma

Zato je već jednom dobio odgodu, a sad sudac izvršenja čeka očitovanje Zatvorske bolnice o Klemmovom zdravlju. Liječnici bi se naime trebali očitovati mogu li se Klemmove tegobe liječiti i u zatvorskim uvjetima. Ukoliko ocijene da to nije moguće te ukoliko prihvate Klemmove tvrdnje da mu je potrebna operacija, odobrit će mu odgodu.

Na osnovu njihovog mišljenja, sudac izvršenja donijet će odluku s novim datumom kada se će Klemm morati pojaviti na izdržavanju kazne. Presuda mi je postala pravomoćna u srpnju pošle godine.

“Ne izbjegavam zatvor. Poštujem pravnu državu i odslužit ću kaznu čim se oporavim. Vjerujem da će to biti uskoro”, kazao nam je kratko danas Klemm.

Ana Raić Knežević
Telegram autor
1988 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program