Kninski gradonačelnik o ubojici Miloševićeve bake: ‘Tko vam jamči da neki takav sutra neće ubiti nekog vašeg?’

Jelić je zadovoljan jer će potpredsjednik Vlade Milošević u srijedu doći u Knin

ZADNJA IZMJENA: kol 3, 2020
Foto: Screenshot N1

U priču o dolasku Borisa Miloševića, potpredsjednika Vlade iz redova SDSS-a, na obilježavanje obljetnice Oluje, uključio se danas i kninski gradonačelnik Marko Jelić. Gradonačelnik je zadovoljan jer će predstavnik srpske manjine u srijedu doći u Knin. „Pozdravljam dolazak gospodina Miloševića, kojega osobno poznajem, i po svemu što znam o njemu, smatram ga iznimnim čovjekom”, kazao je gradonačelnik za N1.

Jelić se osvrnuo i na Miloševićevu tragičnu obiteljsku priče, odnosno dio o njegovoj baki koja je nakon Oluje ubijena u šibenskom zaleđu. “Neki ljudi su zločinci među nama. Tko vam jamči da neki takav sutra neće ubiti nekog vašeg?”, rekao je Jelić, koji je potom komentirao i druge zločine nad Srbima koji su ostali u Hrvatskoj nakon Oluje. “To se dogodilo na našem području i za to smo zato mi odgovorni”, rekao je.

Nema izjednačavanja žrtvi i zločinaca

Jelić pozitivnom smatra odluku ministar branitelja Tome Medveda da oda počast srpskim žrtvama zločina u Gruborima. “Pogotovo kad znadete tko je Tomo Medved. Bio je tri puta ranjavan u Domovinskom ratu, bio je zapovjednik 1. gardijske brigade”, kazao je gradonačelnik. Jelić se osvrnuo i na optužbe koje dolaze s desnice, odakle Medveda i Vladu napadaju tvrdeći da ministrov odlazak u Grubore znači izjednačavanje žrtve i zločinaca.

“Oni koji to govore, baš oni su zapravo ti koji izjednačavaju Oluju i zločine. Jer, podsjećam, ti zločini su se dogodili nakon Oluje, ne za vrijeme Oluje”, istaknuo je. Jelić kaže kako se nada da će geste Miloševića i Medveda dovesti do normalizacije odnosa između Hrvata i Srba. Govoreći o mogućnosti da se u srijedu u Kninu pojave osobe s grbovima HOS-a na kojima se nalazi pozdrav Za dom spremni, gradonačelnik je kazao da Oluju ne treba politizirati.

Vedran Vrabec
Telegram autor
2009 članaka Više o autoru
Više s weba
Ostanite uz telegramov program