Politika & Kriminal

Kod Petrinje je maloprije zabilježen još jedan potres, Seizmološka javlja da je ovaj bio magnitude 3,1

Serija potresa zabilježena je sinoć kod Petrinje

Nakon što je sinoć kod Petrinje zabilježena serija potresa, podrhtavanje tla nastavlja se i danas. Kako je najprije javio EMSC-CSEM u 09:21 sati je zabilježen još jedan potres magnitude 3. Naknadno se javila Seizmološka služba Hrvatske koja je izvijestila kako je magnituda potresa ipak bila 3,1.

Epicentar potresa bio je na 9 kilometara zapadno od Petrinje te na 44 kilometara jugoistočno od Zagreba, dok je hipocentar potresa bio na dva kilometra dubine.

Korisnici aplikacije EMSC-CSEM javljaju se od Pokupskog preko Gline i Žabnog pa do Petrinje te pišu kako je potres bio kratak ali kako se prilično osjetio.

Sinoć zabilježena serija potresa kod Petrinje

Podsjetimo, sinoć je u 02:02 sati zabilježen potres magnitude 3,7, a nakon njega je zabilježena i serija slabijih potresa. Prvi je zabilježen na 23 kilometra zapadno od Siska, a bio je magnitude 2,1. Do njega je došlo oko 02:20 sati.

Potom je zabilježen još jedan potres, također zapadno od Siska te na 15 kilometara jugozapadno od Velike Gorice, a koji je bio magnitude 2,4. Do njega je došlo oko 02:25 sati.

Nakon toga je zabilježen i najslabiji u nizu potresa, onaj magnitude 1. Do njega je došlo ponovno zapadno od Siska te na 11 kilometara jugozapadno od Velike Gorice i to u 02:55 sati.

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu