Politika & Kriminal

Veliki požar kod Rogoznice, vatrogasci uspjeli obraniti kuće. Snimke pokazuju koliko je bilo dramatično

Požar je došao nekoliko desetaka metara od prvih kuća, a onda se krenuo širiti prema magistrali

FOTO: DVD Rogoznica

Danas je oko 9:40 sati iznad kuća u naselju Zatoglav kod Rogoznice izbio požar. Na intervenciju su izašli vatrogasci ali i jedan kanader. Portal Šibenik.in prvo je javio kako su na terenu 22 gasitelja te kako kuće nisu ugrožene. Dodali su i kako gore trava i nisko raslinje.

No, nedugo potom portal 24sata javio je da se, prema fotografijama koje im šalju čitatelji, vidi kako se vatra približava kućama. “Vjetar raznosi požar, jako puše. Vatra je došla skroz do kuća, vatrogasci su brzo došli, puno ih je tamo. Kuće su im prioritet”, rekla im je čitateljica. Ista osoba im je rekla i kako se požar raširio u roku od deset minuta.

‘Gori iznad kuća’

Prema informacijama koje ima Telegram, zbog požara u naselju Zatoglav je za promet zatvorena cesta iz Stupina prema Zatoglavu. Dalmacija Danas javlja kako je na teren izašao još jedan kanader, a Dnevnik.hr razgovarao je sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika Velimirom Miloševićem. On im je rekao kako vatra gori iznad kuća.

“Požar gori iznad kuća, smjer kretanja vatre je prema Jadranskoj magistrali. Teško je i nezahvalno prognozirati, no nema dovoljno jakog vjetra pa je situacija neloša, ali u ovom poslu se to nikad ne zna. Požarište je aktivno i gasi se”, rekao im je pa dodao da je na terenu 35 vatrogasaca, ali da će ih biti i više jer se pojačavaju snage.

Prema posljednjim informacijama, otklonjena je opasnost za kuće, vatra se više ne širi i kanaderi su napustili lokaciju.

Upravo požar Rogoznica – Zatoglav (Šibensko Kninska županija)

Posted by Vatrogasci – Oni su naši Heroji on Wednesday, July 28, 2021

Zatoglav – Rogoznica

Posted by Vatrogasci – Oni su naši Heroji on Wednesday, July 28, 2021

Gašenje požara kod Rogoznice HVZ

Za još članaka poput ovog, prijavite se na Telegramove newslettere

Bespoštedno novinarstvo koje gura društvo naprijed.

Za neograničeno čitanje Telegrama i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Pretplatite se
Već imam pretplatu